In cele mai multe culturi, folosirea veselei si a tacamurilor de argint nu este prea populara. Cei mai multi oameni folosesc farfurii din ceramica, portelan sau plastic, iar tacamurile sunt din inox. Acest lucru se datoreaza obiceiului ereditar, insa este absolut util sa aflati despre beneficiile pentru sanatate ale mancarii servite in farfurii de argint. In baza cercetarilor care exista, se poate spune ca unele bacterii nu indraznesc sa se apropie de argint. Acesta este si motivul pentru care instrumentarul medical este realizat din argint.

Argintul este un metal cu puternice proprietati antibacteriene. Din cele mai vechi timpuri, medicii au folosit argintul ca si antibiotic natural deoarece acesta era capabil sa lupte impotriva microbilor. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit boluri de argint pentru a depozita alimentele. Acest lucru se datoreaza faptului ca argintul poate preveni aparitia si dezvoltarea bacteriilor pe suprafata alimentelor, deci previne alterarea.

Mancand din vase de argint, sistemul imunitar va fi imbunatatit si mai mult decat atat, alimentele vor fi mentinute in stare proaspata multa vreme. Intrucat vasele din argint sunt bariere naturale impotriva microbilor, acest lucru va stimula automat sistemul imunitar.

Se stie ca plasticul se topeste la contact cu temperaturile inalte. Cu toate acestea, se foloseste intens in producerea recipientelor de bucatarie. Se merge pe premiza ca oamenii nu consuma alimente prea fierbinti, deci plasticul nu este daunator. Cercetatorii au demonstrat exact contrariul. Atunci cand plasticul vine in contact cu alimente fierbinti, acesta va emite susbstante nocive. In cazul utilizarii vaselor de argint, situatia este total diferita, intrucat argintul nu reactioneaza la caldura.

Argintul este un material dur si durabil in timp. Vasele de argint nu se deterioreaza, nu se sparg si nu se rup prea usor, iar daca se intampla acest lucru, se pot repara imediat. Din acest punct de vedere, utilizarea veselei de argint este si foarte eficienta din punct de vedere financiar.

Cumpar argintarie | hqz.ro

Daca sunteti una dintre acele persoane care prefera argintul in locul plasticului sau al ceramicii si aveti multe vase si tacamuri pe care nu le mai folositi, le puteti vinde. Cumpar argintarie si as fi interesat sa gasesc produse in stare buna, functionale si cat mai calitative. Accesand hqz.ro puteti afla detalii despre tranzactiile pe care le puteti face in magazinul de antichitati din Bucuresti, HQZ Antic!