Gastrita este o afectiune care afecteaza mucoasa stomacului unei persoane, determinand inflamarea acesteia. Unele cazuri de gastrita pot fi tratate acasa cu remedii simple. Exista multi factori care pot provoca o aparitie a gastritei. Acestia includ:
- consum excesiv de alcool;
- utilizarea medicamentelor pentru durere pe o perioada prelungita;
- Helicobacter pylori ( H.pylori ) – bacteria;
- infectii;
- stres.
Desi exista cazuri in care tratamentul medical este necesar pentru tratarea gastritei, multi oameni considera ca pot gestiona simptomele acasa.
Cele mai bune remedii naturale pentru gastrita
Nu toate remediile vor functiona pentru toata lumea, astfel incat o persoana ar putea avea nevoie sa incerce mai multe dintre acestea inainte de a gasi ceea ce functioneaza cel mai bine.
Dieta antiinflamatoare
Pastrand un jurnal alimentar, oamenii pot identifica ce alimente declanseaza simptomele lor. Apoi pot incepe sa-si reduca aportul sau sa evite cu totul anumite alimente. Alimentele care contribuie in mod obisnuit la inflamatie sunt:
- hrana procesata;
- gluten;
- alimente acide;
- lactate;
- alimente zaharate;
- mancaruri picante;
- alcool.
Supliment de extract de usturoi
Unele cercetari sugereaza ca extractul de usturoi poate ajuta la reducerea simptomelor gastritei. Zdrobirea usturoiului crud si consumul acestuia pot functiona bine.
Probiotice
Probioticele pot ajuta la imbunatatirea digestiei si pot incuraja miscarile intestinale regulate. Suplimentele probiotice introduc bacterii bune in tractul digestiv al unei persoane, ceea ce poate ajuta la oprirea raspandirii H. pylori. Alimente care contin probiotice:
- iaurt;
- varza murata;
- chefir.
Ceai verde cu miere de manuka
Consumul de ceai verde sau negru cel putin o data pe saptamana ar putea reduce semnificativ prevalenta H. pylori in tractul digestiv.
Mierea de Manuka poate fi, de asemenea, benefica, deoarece contine proprietati antibacteriene care ajuta la combaterea infectiilor.
Reducerea stresului
Stresul poate provoca aparitia gastritei, deci reducerea nivelului de stres este o modalitate importanta de a ajuta la gestionarea starii. Tehnicile de gestionare a stresului includ:
- masaj;
- yoga;
- exercitii de respiratie.