Calitatea si cantitatea par sa fie principalele caracteristici care sunt luate in calcul in momentul in care o persoana vinde sau cumpara carti. Exista colectii cu numeroase opere care se afla intr-o stare foarte buna, asa ca nu e ca si cum o persoana va trebui sa sacrifice pe una din cele doua. De aceea, trebuie asigurate cele mai bune conditii pentru o biblioteca valoroasa.

Anunturile de „cumpar carti la kilogram” se concentreaza mai mult pe cantitate decat pe calitate, ceea ce este perfect pentru proprietarii unor biblioteci cu carti din tot felul de domenii, unele mai vechi decat altele. Inainte de a vinde cartile, ei trebuie sa le cantareasca pentru a-si face o idee cu privire la suma de bani pe care o vor primi.

Ce carti isi doreste cel din spatele anuntului de „cumpar carti la kilogram”?

Atunci cand e vorba de cantitate, nu exista o preferinta pentru un anumit gen literar. Cei care cumpara carti la kilogram accepta atat carti de literatura, cat si de critica sau de sociologie. In cazul persoanelor care au mostenit de la bunici o biblioteca vasta, cu tot felul de titluri, de la romane politiste, la carti de dragoste, serviciile unui anticariat vor fi perfecte.

Un exemplu foarte bun este anticariatul online Anticariat-Carti.com, care accepta carti din tot felul de domenii, printre care se numara si cartea veche romaneasca sau straina. Pentru ca o carte sa fie considerata veche ea trebuie sa fi aparut inainte de 1940.

Cumpar carti la kilogram | cumpar carti in regim anticariat | Anticariat-Carti.com

Cumpar carti la kilogram

La ce alte anunturi mai poti raspunde, pe langa cel de „cumpar carti la kg”?

Bineinteles, nu toata lumea cumpara carti in functie de cantitate. Unii cumparatori sunt interesati de o anumita categorie de opere, iar detaliile sunt de obicei trecute in anunt. Exista anunturi de tipul „cumpar carti in regim anticariat”, la care orice persoana poate sa raspunda cu scopul de a-si elibera biblioteca din locuinta.

Prin urmare, cand vine vorba de vanzarea cartilor, exista mai multe caracteristici pe care le cauta un potential cumparator: calitate, cantitate, vechime etc. In functie de acesti factori, cei interesati isi vor putea face o idee cu privire la suma pe care o vor primi.