Febra nu este de obicei periculoasa – insa, cand aceasta apare in timpul sarcinii, poate afecta un fat in curs de dezvoltare.

Efectele febrei asupra fatului

Unele studii au sugerat ca febra in timpul sarcinii poate creste probabilitatea de nereguli congenitale si chiar autism . Cu toate acestea, cercetarea de pana acum nu este destul de concludenta.

Poate cauza febra pierderea unei sarcini?

Pierderea sarcinii apare la aproximativ 20% dintre sarcini. Febra nu provoaca neaparat pierderea sarcinii, dar poate fi un semn al unei infectii. Infectiile pot provoca pierderi de sarcina. Un studiu din 2015 sugereaza ca infectiile pot provoca aproximativ 15% din pierderile precoce ale sarcinii. Aceste cifre sugereaza ca, chiar si atunci cand o femeie prezinta febra in timpul sarcinii, este destul de putin probabil sa apara o pierdere de sarcina.

Cauzele febrei

Febra este modalitatea organismului de a lupta impotriva unei infectii . Unele cauze potentiale ale febrei includ:

– raceli;

– gripa;

– infectii ale urechii sau ale cailor respiratorii;

– infectii renale;

– infectii ale tractului urinar;

– infectii genitale.

Tratamente

Pentru a trata febra, este important ca un medic sa diagnostice cauza de baza. Un medic va prescrie diferite medicamente in functie de ceea ce provoaca febra.

Antibiotice

Daca o cauza a febrei este o infectie bacteriana, un medic poate prescrie antibiotice. In general, profesionistii din sanatate considera ca majoritatea antibioticelor sunt sigure in timpul sarcinii.Cu toate acestea, doar 10% din medicamentele cu antibiotice „au suficiente date referitoare la utilizarea sigura si eficienta” in timpul sarcinii. Prin urmare, un medic ar trebui sa efectueze o evaluare a riscurilor si sa monitorizeze utilizarea acestora.

Medicamente antivirale

Daca o femeie insarcinata observa orice simptom al gripei, ar trebui sa se adreseze unui medic cat mai curand posibil. Acestia pot prescrie medicamente antivirale, care sunt cele mai eficiente atunci cand persoana le ia in termen de 48 de ore de la observarea simptomelor.

Asadar, femeile insarcinate ar trebui sa utilizeze medicamente in timpul sarcinii, doar sub stricta supraveghere a medicului.