Teama copiilor de stomatolog si respectiv, de tratamente stomatologice de care au foarte mare nevoie, este un subiect general si o reala problema a parintilor. Urmatoarea vizita la stomatologii de la https://plazadent.ro ar trebui sa se desfasoare fara probleme daca parintii urmeaza cateva sfaturi testate de alte persoane.

Dantura copilului meu are nevoie de tratamente stomatologice, insa el le refuza. Cum procedez?

Mersul la stomatolog, asa cum o stiu cu totii, este o parte importanta a mentinerii sanatatii dintilor copiilor. Totusi, de obicei nu se afla pe lista de „dorinte” a celor mici. Fiind rugati sa stea nemiscati in timpul controlului, adesea inclinati pe spate pe un scaun mare si cu o lumina stralucitoare in ochi, in timp ce medicul analizeaza dantura poate fi deranjant chiar si pentru cel mai calm dintre copii.

Indiferent daca cel mic este doar emotionat sau daca se teme in adevaratul sens al cuvantului, parintii trebuie sa incerce urmatoarele strategii recomandate de medicii de la clinica de stomatologie in sector 6, care vor face din vizite o experienta mult mai pozitiva.

In primul rand, parintii trebuie sa aleaga medicul cu grija. Acesta trebuie sa fie specializat in tratarea danturii la copii. Este bine se stiut ca stomatologii pentru copii s-au specializat in acest sens dupa finalizarea studiilor generale, asa ca sunt experti in gestionarea micilor pacienti mai tematori. In plus, cabinetele lor sunt prietenoase si au un design atractiv pentru copii.

Tratamente stomatologice | Stomatologie in sector 6 | PlazaDent.ro

stomatologie in sector 6

Se recomanda ca prima vizita din viata copilului la medicul stomatolog sa aiba loc inca de la o varsta frageda – imediat ce apare primul dintisor. Un mod excelent de a minimiza anxietatea copiilor cu privire la vizitele la stomatolog este familiarizarea lui cu acest concept. Nu doar ca se va obisnui, dar vizitele frecvente vor preveni afectiunile dintilor sau ale gingiilor.

Vizita la cabinet inainte de programarea propriu-zisa este o alta idee. Parintii ii vor explica celui mic ca sunt doar in trecere, il vor saluta pe mediul stomatolog si il vor introduce pe cel mic, dupa care isi vor continua ziua cu activitatile obisnuite. In acest fel, el va cunoaste mediul inainte de consult.