Nisipul fin sub picioare, un cocktail in mana, razele soarelui mangaindu-ti pielea. Reteta unui sejur de vis. Vestea buna este ca nu trebuie sa mergi prea departe pentru a fi in paradis, alege una din aceste insule paradisiace din Europa.

Mykonos

Fara indoiala una din cele mai frumoase insule paradisiace din Europa. Situata in marea Egee, este vorba despre una din cele mai populare destinatii din Cyclade in randul turistilor in cautare de sejur relaxant. Mykonos are toate sansele sa devina rivala unor destinatii mai in voga precum Ibiza. Plaje de exceptie, restaurante cu multe stele si o multime de spectacole la care poti asista – vile de vis, yachturi si celebritati care se bronzeaza la plaja.

Malta

Datorita golfurilor sale pitoresti si marea sa de un albastru turcoaz, aceasta insula din Mediterana are ce sa le ofere vizitatorilor sai. Un sejur la Malta reprezinta garantia unui sejur reusit. Aceasta insula din Mediterana este un veritabil melting-pot cultural si religios. Influenta britanica este inca prezenta pe insula. La Valetta, capitala insulei te va fermeca cu arhitectura sa frumoasa, stradutele inguste si numeroasele magazine.

Corsica

Din acest clasament nu putea lipsi aceasta insula frantuzeasca superba, Corsica. La Porto Vecchio vei descoperi unele din cele mai frumoase plaje de pe insula inconjurate de paduri de pini –Santa Giulia si Palombaggia. Te-ai plictisit de plajele de nisip fin? Corsica adaposteste in egala masura sate pitoresti precum Corte, capitala secreta a insulei. Un alt motiv pentru care Corsica este considerata una din cele mai frumoase insule din Europa este Bonifacio, un oras construit pe o stanca calcaroasa, la 70 de metri deasupra marii.

Sardinia una dintre insule paradisiace

A doua insula ca marime din Mediterana, Sardinia, isi merita cu prisosinta locul in topul celor mai frumoase insule din Europa. De ce Sardinia si nu o alta regiune din Italia? Deoarece aceasta insula adaposteste o imensa rezerva naturala protejata cu o fauna si o flora diversa. Iubesti natura? Atunci regiunea Capo Comino ar trebui sa fie una pe placul tau. In ceea ce priveste plajele, Sardinia beneficiaza de unele din cele mai frumoase din lume. Pentru a profita de cele mai frumoase indreapta-te spre San Teodoro si Budoni.