Atunci cand esti o persoana care isi petrece mai mult timp la volan decat in casa sau mergand pe jos, este foarte important sa stii din timp starea traficului si locul in care sunt controalele pe traseu. Toate aceste informatii ajung rar la tine din media si sunt mult mai exacte atunci cand alti conducatori care detin statii radio iti pot oferi informatii in timp real.

Avand in vedere ca astfel de dispozitive pot impune dificultati la achizitie iti oferim un ghid pentru a reusi sa cumperi cele mai bune statii auto.

Cand spunem statii auto CB ne referim la prescurtarea citizen brand – un tip de statii auto utile nu doar pentru interactiunea cu soferii din trafic, ci si pentru momentul in care conduci off road in zonele in care nu ai semnal GSM si exista riscul de a ramane complet izolat in eventualitatea unui accident. Pentru aceste statii auto exista numeroase aplicatii, iar utilitatea lor a fost dovedita inca de cand au aparut pe piata.

Statiile de genul acesta trebuie sa fie utilizate alaturi de o antena pentru transmisie. Cu cat antena este mai inalta si distanta de la care va receptiona semnalele radio este mai mare, motiv pentru care se impune sa aiba 1.3 m sau mai mult, pentru ca poate ajunge sa primeasca semnal chiar si de la 20 de km. Acest tip de statie radio auto este utilizat de catre cei mai multi soferi.

Emisie receptie

O statie emisie receptie nu ar trebui sa lipseasca din dotarile soferilor tinand cont de faptul ca folosirea unei astfel de statii iti permite sa obtii mai multe informatii referitoare la drum, directiile precise sau poate sa trimita rapoarte despre accidente. Daca ai un vehicul pe care il conduci des iti recomandam sa cauti prin categoriile de statii emisie receptie si sa gasesti un produs care sa iti fie util.

Atunci cand alegi o statie emisie receptie auto este foarte important sa stabilesti de la bun inceput raza de actiune, care poate fi extinsa si limitata. Daca optezi pentru un model de statie cu emisie receptie auto ar trebui ca antena pe care aceasta o are in dotare sa fie suficient de lunga, astfel incat produsul sa functioneze corect.