Balena ucigasa este cel mai feroce pradator din apa? Cu siguranta cei mai multi vor raspunde imediat la aceasta intrebare: rechinul. Acesta este insa un raspuns gresit, deoarece exista un pradator si mai teribil decat rechinul. Este un reprezentant al marii familii de delfini. Numele sau este balena ucigasa.

Este un delfin imens, lung de pana la 10 metri si cantareste pana la 8 tone. Nu intamplator, aceasta sperietoare este renumita ca „tigrul de mare”.

Balena ucigasa se distinge cu usurinta de numeroasele specii de balene prin aripioara sa dorsala triunghiulara imensa si proeminenta. Pielea este neagra si cu pete albe mari dedesubt. Ceea ce o face un pradator teribil sunt dintii ei mari si sanatosi.

Balena ucigasa traieste intotdeauna in turme. Este un animal extrem de inventiv si precaut. Cand victima este vazuta, intreaga turma de balene ucide se repede inainte cu viteze de pana la 55 km / h. Aceste mamifere sunt inzestrate cu o forta si o ferocitate extraordinare.

Nu este o problema pentru ele sa coboare la o adancime de 300 de metri, sa stea sub apa timp de 20 de minute si sa observe prada in departare. Marimea lor mai mica nu le impiedica sa atace nici macar balene uriase.

Pentru a vedea mai exact cat de pradator este acest locuitor al apelor, se spune ca in stomacul unei balene ucigase au fost gasite ramasitele a 13 delfini si 12 foci, iar o alta foca nu a putut trece in stomacul debordant si a ramas in esofag.

Din fericire, pana acum, nu a existat niciun caz de balena ucigasa care sa atace o persoana in apa. Balena ucigasa lipseste din Marea Neagra. Evita apele calde ale tropicelor si este mai frecventa in latitudinile temperate.

Uneori insoteste flotilele de vanatoare de balene in speranta ca ceva gustos din deseurile aruncate va ramane si pentru ea. Meniul sau marin include pesti si cefalopode, moluste si mamifere marine – inclusiv foci.