Unul dintre cele mai acerbe locuri disputate de pe Pamant, Ierusalimul gazduieste unele dintre cele mai importante locuri sfinte ale crestinismului, islamului si iudaismului – bogatia reperelor istorice, religioase si culturale este uimitoare.

In ciuda dimensiunilor sale mici, Orasul Vechi contine probabil mai multe atractii turistice decat ​​multe alte tari. Domul Stancii, Biserica Mormantului Sfant si Zidul de Vest sunt doar 3 dintre site-urile uimitoare care se pot vizita aici.

Biserica Tuturor Natiunilor

Situata pe Muntele Maslinilor, cu vedere spre Ierusalim, Biserica Tuturor Natiunilor este un important sit istoric. Contine o roca de baza pe care se spune ca Isus s-a rugat inainte de a fi arestat.

  • Poarta Damascului

Situata in zona de nord-vest a orasului, Poarta Damascului este una dintre principalele intrari in orasul vechi al Ierusalimului. Trecerea pe aici este o experienta uimitoare, iar mersul de-a lungul zidurilor ofera o priveliste minunata de sus.

  • Muntele Maslinilor

Situat chiar in afara orasului vechi, Muntele Maslinilor are vedere spre Ierusalim.  Pe langa un loc pitoresc este si un loc istoric si religios; gazduieste un mare cimitir evreiesc si numeroase biserici pot fi vazute aici, cum ar fi frumoasa Biserica Ortodoxa Rusa.

  • Turnul lui David

Cunoscut de unii ca Cetatea Ierusalimului, Turnul lui David ofera unele dintre cele mai bune vederi ale orasului vechi si este un loc fascinant de vizitat. Unele dintre descoperirile arheologice dateaza de mai bine de 2000 de ani.

  • Domul Stancii

Situat pe varful Muntelui Templului, Domul Stancii este recunoscut in intreaga lume. Este unul dintre cele mai faimoase repere ale Ierusalimului.

Construit intre 688 si 691, templul gazduieste o placa de piatra de unde musulmanii cred ca profetul Mahomed s-a inaltat la cer. Mozaicurile de un albastru stralucitor acopera peretii si deasupra este cupola iconica placata cu aur.

  • Mormantul Gradinii

Acest minunat mormant taiat in stanca dateaza din secolele VIII-VII i.Hr. si unii crestini cred ca acolo a fost ingropat Isus si mai tarziu a inviat din morti.

In consecinta, multi pelerini si turisti vin sa viziteze gradinile linistite in care se afla. Ramane inca un loc linistit, departe de multimile care infunda strazile antice ale orasului vechi.