Alegerea unei perne pentru spate potrivita nu este numai o decizie ce trebuie luata de persoanele care sufera de dureri de spate, ci si de persoanele care doresc sa previna aparitia acestora. A avea o perna potrivita nu este doar reconfortanta si un mod de imbunatatire a calitatii vietii, ci si importanta pentru starea de sanatate a pacientilor, prevenind multe forme comune de dureri de spate si gat, precum si de umar, sold sau dureri articulare.

Concret, cea mai buna perna pentru coccis si pentru spate trebuie sa se potriveasca formei unice a corpului si pozitiei de dormit, astfel incat sa atenueze punctele de presiune.

Durerea de spate si perna aleasa

Pentru pacientii care sufera de afectiuni ale coloanei vertebrale, pernele din oferta Ortosan.ro sunt importante pentru un somn odihnitor, pentru ca organismul sa isi revina dupa provocarile fizice, posturale si, de ce nu, nervoase din timpul zilei.

Pernele ortopedice reprezinta cea mai buna varianta pentru alinierea coloanei vertebrale, in timp ce pernele clasice, cu pene si puf nu sunt o alegere tocmai inspirata. Daca pernele sunt prea inalte sau prea mici, muschii se vor incorda, pozitia poate provoca ingustarea conductei de aer si poate rezulta o respiratie obstructionata si chiar sforaitul, ceea ce poate impiedica somnul.

Perna pentru spate | Perna pentru coccis | Ortosan.ro

perna pentru coccis

Cele mai bune perne pentru durerea de spate sunt cele ortopedice, special conturate pentru a oferi suport optim pentru gat si pentru cap, fiind de un real ajutor persoanelor cu probleme ale coloanei cervicale. Aceste perne vor trebui corect intretinute si inlocuite o data la cativa ani, cand nu mai ofera sustinerea corecta.

Pernele lombare se vor dovedi ideale pentru cei care isi petrec mult timp la birou sau in automobil, dar si persoanelor in scaun cu rotile, femeilor insarcinate si persoanelor care sunt in proces de recuperare postoperatorie sau pacientilor care sufera de sciatica si hernie de disc. Acestea rezista in timp, sunt practice si capabile sa isi pastreze proprietatile chiar si cativa ani, pentru ca utilizatorii sa se bucure de aceeasi experienta ca in prima zi.