Tot mai multe aparate de uz casnic sunt conectate acum – iar aspiratorul robot nu face exceptie de la regula.  Unele modele pot fi controlate de pe un smartphone sau tableta: se poate porni aspiratorul de la distanta, cu conditia sa existe, desigur, Wi-Fi. Acest mod poate fi interesant daca se doreste pornirea dispozitivului de la distanta sau programarea sesiunii saptamanale de curatare, de exemplu.

Ce aspirator robot trebuie pentru o casa cu animal de companie?

Animalul isi pierde parul. Un aspirator robot poate fi, prin urmare, o solutie pentru pastrarea unui interior curat. Dar ce tip de dispozitiv trebuie ales?

In primul rand, trebuie respectat sistemul de aspiratie. La dispozitivele cu perie rotativa, cu peri sau cauciuc, parul lung al animalului se poate infasura in jurul periei. Mecanismul de aspiratie ar deveni ineficient. Trebuie asigurata intretinerea frecventa a periei si a sistemului de actionare a acesteia.

Pe de alta parte, daca se prefera aspiratoarele robotizate cu un sistem de aspiratie fara perii, comparabil cu cel al unui aspirator conventional, performanta de aspiratie a parului de animale nu va fi neaparat mai buna.

Pentru a gasi un aspirator adecvat, trebuie ales un model pentru covoare sau alte fibre (textile, de exemplu). Bine de stiut. Firele textile si lana covoarelor pun aceleasi probleme ca si parul animalelor.

  • Performanta in functie de sol

Gresie, covor, parchet – performanta unui aspirator robot poate varia foarte mult de la un tip de podea la altul. Prin urmare, este important sa se tina seama de natura acestora la achizitionarea dispozitivului.

  • Intretinerea unui aspirator robot

Aspiratoarele robot sunt formate din mai multe parti care au ca scop asigurarea functionarii corecte. Prin urmare, este important sa se intretina corect fiecare parte a dispozitivului pentru o aspiratie optima.

  • Rezervorul

Rezervorul colecteaza si depoziteaza praful si resturile. Pentru o functionare optima, este important sa fie golit regulat.

Curatarea cu apa nu este neaparat o idee buna, deoarece toate rezervoarele si mai ales filtrele lor nu sunt compatibile cu spalarea.

  • Periile

Periile colecteaza praful si murdaria. Pentru a mentine eficacitatea acestor perii, este important sa fie curatate. Pentru a face acest lucru, se indeparteaza manual praful si parul animalelor lipit in perii. Apoi se foloseste o carpa uscata sau un aspirator conventional pentru a termina curatarea.

Filtrele

Filtrele ajuta la blocarea murdariei. Pentru a fi eficiente, ele trebuie sa fie curate. In mod ideal, se utilizeaza un aspirator puternic sau un compresor de aer (in aer liber).