Este foarte important ca o femeie gravida sa aiba o dieta bine echilibrata, care sa includa o multime de fructe si legume. In timpul sarcinii, bebelusul depinde de mama lui, asa ca aceasta trebuie sa ii ofere nutritia de care are nevoie.

Fructele si legumele sunt bogate in nutrienti. Sunt foarte importante pentru dieta unei femei insarcinate, deoarece contin foarte multe vitamine, minerale si fibre de care are nevoie atat bebele cat si ea.

Mai jos vor fi prezentate 7 fructe pe care o femeie gravida trebuie sa le consume in timpul sarcinii:
  • Portocale

Portocalele ajuta foarte mult la hidratare. De asemenea, sunt o mare sursa de folat. Folatul este o vitamina B care ajuta la prevenirea defectelor creierului si maduvei spinarii, cunoscute si sub denumirea de defecte ale tubului neural.

Portocalele sunt o mare sursa de vitamina C. Vitamina C este un antioxidant care ajuta la prevenirea afectarii celulare.

  • Mango

Mango este o alta sursa excelenta de vitamina C. De asemenea, este bogat si in vitamina A. Deficitul de vitamina A la nastere este asociat cu imunitate mai mica si un risc mai mare de complicatii precum diaree si infectii respiratorii.

  • Avocado

Avocado este o sursa buna de: vitaminele C, B si K, fibra, colina, magneziu si potasiu. Avocado contine si fier. Unele femei insarcinate mananca avocado pentru ca le amelioreaza greata.

  • Lamai

Multe femei consuma lamai sau isi fac limonada pentru a-si ameliora greturile din timpul sarcinii. Lamaile sunt de asemenea bogate in vitamina C. Ele ajuta la stimularea sistemului digestiv pentru ameliorarea constipatiei. 

  • Banane

Bananele sunt o alta sursa buna de potasiu. De asemenea, contin vitamina B-6, vitamina C si fibre.

  • Fructe de padure

Fructele de padure sunt bogate in vitamina C, fibra si acid folic. Sunt foarte importante in dieta unei viitoare mamici.

  • Mere

Merele sunt bogate in fibre si o sursa buna de vitamina A, vitamina C si potasiu. Consumul de mere in timpul sarcinii poate oferi, de asemenea, un beneficiu surprinzator atat pentru sanatatea viitoarei mamici cat si pentru copilul ei.