Tartrul poate fi de doua feluri: supragingival si subgingival. Cel supragingival se prezinta cu o culoare alb galbuie, iar in situatii mai avansate are o culoare maronie. Cel subgingival are o culoare foarte inchisa, spre negru. Ambele tipuri de tartru necesita detartraj. In prezent, medicii stomatologi de la clinica dentara Elveto-Dent fac frecvent detartraj pacientilor lor.

Pentru mai multe detalii despre aceasta procedura, cei interesati pot intra pe site-ul clinicii Elveto-Dent.ro, unde vor gasi toate informatiile dorite.

Detartrajul se poate face atat manual, cat si cu ajutorul unor instrumente care vibreaza la o viteza foarte mare (detartraj cu ultrasunete). Chiar daca pe multi ii sperie notiunea de ultrasunete, acest tip de detartraj nu afecteaza smaltul si nu provoaca sensibilitate dentara sau durere.

Elveto Dent este un cabinet stomatologic din Iancului, care are in cadrul sau medici stomatologi bine pregatiti, ce utilizeaza o aparatura de ultima generatie, asa ca detartrajul nu va fi deloc dureros.

Detartrajul elimina riscul aparitiei de boli parodontale

Cand vine vorba de boli parodontale, factorul dezvoltarii lor este nimeni altul decat tartrul. Acumulandu-se foarte mult tartru, ligamentele dento-parodontale se vor rupe si va aparea astfel durerea, mobilitatea dintilor, respiratia urat mirositoare, dar si sangerarea.

Un lucru foarte important de retinut este ca tratarea unui dinte este mult mai costisitoare decat prevenirea afectiunii care duce la distrugerea sa. Cu ajutorul detartrajului, dintii vor fi pastrati corespunzator in cavitatea bucala.

Cabinet stomatologic din Iancului | Clinica dentara Elveto-Dent | Elveto-Dent.ro

cabinet stomatologic din Iancului

Cand este nevoie de detartraj?

Este foarte important ca fiecare individ sa isi faca un detartraj la fiecare 6 luni. Cu ajutorul acestei proceduri, tartrul, atat cel subgingival, cat si cel supragingival, va fi eliminat cu succes. De asemenea, detartrajul ajuta si la indepartarea coloratiilor inestetice ale dintilor.

Cei care au probleme gingivale primesc din partea medicilor sfatul de a-si face un detartraj, deoarece acesta este considerat un tratament eficient atunci cand este vorba de inflamatia gingiilor. Acelasi lucru se poate spune despre acest tip de tratament si in cazul parodontitei.