Aparatele dentare reprezinta solutii eficiente si moderne, cu ajutorul carora atat copiii, cat si adultii, isi pot corecta dantura atunci cand ea se deformeaza, fie din cauze naturale, fie in urma unui accident sau a unui traumatism cranio-facial. Utilizarea unui aparat dentar din safir, sau dintr-un alt tip de material (metalic, ceramic etc), presupune o serie de avantaje de care viitorii pacienti trebuie sa le cunoasca inca dinainte de a opta pentru aceasta solutie.

Cunoscand mai multe detalii despre aspectele pozitive de care vor avea parte pe termen lung, adultii pot lua o decizie mult mai usor si isi pot face o programare cat mai curand pentru a-si monta un astfel de aparat.

Reducerea riscului de aparitie a cariilor, dar si a afectiunilor gingivale

Atunci cand adultii si copiii au dinti aliniati in mod incorrect, nu doar aparentele estetice sunt afectate. Practic, in spatiile dintre dinti se pot depune reziduuri alimentare care, in timp, provoaca aparitia unor carii, dar si afectiuni gingivale serioase. Cei care decid sa poarte aparate dentare reusesc sa rezolve o problema foarte importanta, asigurandu-se ca pe termen lung, dantura lor va fi mult mai sanatoasa si mai frumoasa. Mai mult, utilizarea periutei dentare se va dovedi a fi mult mai benefica si eficienta atunci cand dintii sunt aliniati corect.

Impiedicarea eroziunii dentare

Un alt avantaj semnicativ de care beneficiaza persoanele care poarta aparate dentare este acela ca dintii bine aliniati nu mai creeaza o presiune suplimentara asupra maxilarului in timpul vorbirii si a masticatiei. Oasele din gingie nu mai sunt fortate sub nicio forma, iar cavitatea bucala isi poate desfasura activitatea fara niciun tip de presiune.

Prevenirea leziunilor dentare

Dintii rupti ori ciobiti pot fi extrem de durerosi si, in acelasi timp, pot crea un disconfort constant in timpul masticatiei, dar si in timpul vorbirii. De exemplu, o dantura care este indreptata mult prea mult inspre exterior poate conduce la aparitia unor accidente dureroase. Mai mult, cei care au dintii inegali ori strambi sunt predispusi sa-si muste pielea falcilor, atat in somn, cat si pe parcursul zilei, fara a-si da seama. Acesta este un alt motiv pentru care purtarea aparatelor dentare este necesara: toate aceste probleme dispar!

Aparat dentar din safir | clinica stomatologica | DentalProgress.ro

clinica stomatologica

Inlaturarea obiceiurilor daunatoare

Nu in ultimul rand, cei care apeleaza la o clinica stomatologica cu scopul de a-si monta un aparat dentar, vor reusi mult mai usor sa scape de obiceiurile nesanatoase, asa cum sunt urmatoarele: muscarea buzelor, mestecarea obiectelor de scris sau rosul unghiilor. Specialistii de la DentalProgress.ro le recomanda atat adultilor, cat si copiilor, sa nu amane foarte mult montarea unui aparat, mai ales atunci cand dintii nu le sunt aliniati corect, pentru a evita complicatii ulterioare mult mai serioase si mai costisitoare!