Zaragoza este al cincilea oras ca marime din Spania. Peste 700.000 de oameni locuiesc aici. Este situat pe ambele maluri ale raului Ebro, in jurul altor puncte turistice majore din Spania si, prin urmare, este adesea trecut cu vederea.

Desi nu este cea mai populara destinatie din Spania, Zaragoza are o istorie de peste 2.000 de ani, iar multe dintre reperele diferitelor epoci sunt bine conservate. In acelasi timp, Zaragoza este un oras cu aspect tineresc din cauza numarului de studenti.

Cum sa ajungi in Zaragoza si cand sa vizitezi orasul?

Cel mai simplu mod de a ajunge la Zaragoza este cu avionul. Cele mai potrivite pentru vizitare sunt perioadele aprilie-iunie si septembrie-octombrie. Este de evitat vizitarea orasului in august, deoarece atunci este foarte cald. In plus, multe dintre magazinele si restaurantele din oras sunt inchise si turistii nu se vor putea bucura de oras in toata splendoarea lui.

Excursii in Zaragoza
  • Bazilica Fecioarei din Pilar este cel mai popular reper din Zaragoza. Aceasta este o biserica romano-catolica din secolul al XVII-lea, unde intrarea este gratuita. Important: In Bazilica sunt strict interzise fotografierea si filmarea, iar paznicii respecta cu strictete ordinul.

  • Catedrala La Seo este un alt reper religios popular. Este construita in stil baroc pe ramasitele unei moschei. Catedrala La Seo este situata langa piata principala.

  • Palatul maur Alhaferia dateaza din vremea invaziei arabe asupra acestor meleaguri.

Pana astazi, Palatul Maur este un complex imens si bine conservat. Turistilor le trebuie cel putin o zi pentru a-l vizita.

  • Acvariul din Zaragoza este cel mai mare de acest gen din Europa. Are 60 de acvarii separate care reprezinta viata si speciile de pesti din raurile din intreaga lume. Insa claustrofobilor nu le va placea locul, deoarece coridoarele dintre acvarii, reprezentand ecosistemele individuale, sunt destul de inguste si intunecate.

  • Manastirea Piedra – manastirea a fost construita in secolul al XII-lea si a fost declarata

Monument National de mare importanta. Este construita intr-o zona cu multa natura si cascade iar plimbarea acolo este o adevarata incantare pentru ochi.