O infectie la ochi este o problema frecventa, care poate afecta persoane de orice varsta. Infectia poate fi cauzata de bacterii, virusuri sau alergii si poate afecta unul sau ambii ochi.

Exista mai multe tipuri diferite de infectii oculare:

  1. Aceasta infectie cauzeaza inrosirea ochilor precum si iritatii. Conjunctivita, de obicei, este cauza unui virus, dar poate fi uneori bacteriana sau o reactie alergica.
  2. Urcior sau orjelet. Este o afectiune cauzata de bacterii stafilococice care traiesc pe suprafata pielii. Aceasta conduce la formarea unui nodul rosu pe pleoapa sau la baza unei gene. Afectiunea poate fi insotita de mancarime sau durere.
  3. Afectiunea apare atunci cand glandele mici uleioase din apropiere bazei genelor se colmateaza si pleoapele sunt infectate. Aceasta duce la o intensa senzatie de mancarime si de arsura.
  4. Celulita orbitala. Aceasta infectie bacteriana, duce la infectarea tesuturilor din jurul ochiului. Aceasta poate fi o infectie periculoasa si poate duce la probleme de durata.
  5. Aceasta infectie care implica bacterii, virusuri, fungi sau paraziti este cauzata in principal de prezenta unui corp strain in ochi, ceea ce cauzeaza prejudiciu corneei.
  6. Aceasta infectie se produce in canalul lacrimal.

Simptomele infectiilor oculare sunt lacrimarea excesiva, roseata, pleoape umflate, durere, mancarime, senzatie de nisip in ochi si cruste in jurul ochiului. Simptomele pot varia in intensitate de la usoara pana la severa, in functie de amploarea si tipul infectiei. Cu toate acestea, este important sa consultati un medic pentru a exclude orice afectiune grava, care ar putea deteriora retina, vasele de sange sau nervul optic din interiorul ochiului.

In acelasi timp, puteti incerca mai multe remedii naturale pentru a reduce simptomele si pentru accelerarea procesului de vindecare.

Metode de vindecare a infectiilor oculare

  • Puteti utiliza o solutie salina pentru a scapa de o infectie la ochi. O solutie salina este benefica pentru un ochi iritat, inflamat si pruriginoas. Aceasta ajuta la spalarea reziduurilor colectate in ochi si controleaza infectia, asigurandu-se astfel ca infectia nu se raspandeste.
  • Argintul coloidal poate fi de asemenea utilizat pentru a reduce iritatia ochilor si mancarimea cauzata de infectii virale si bacteriene. Acesta contine particule de argint mici in suspensie care, atunci cand este utilizat ca picaturi de ochi, ridica celulele infectate prin atragerea acestora electromagnetic. Celulele infectate sunt apoi trimise in sange pentru a fi eliminate.
  • Mierea are proprietati antibacteriene care pot ucide bacteriile daunatoare din ochi, care pot fi cauza unor infectii. Un studiu din 2006 scoate in evidenta efectul antibacterian al mierii asupra florei oculare. Pentru rezultate optime, folositi miere Manuka sau miere organica.