Confortul termic, mai ales in sezonul rece, este foarte important. Daca pentru incalzirea locuintei sau a birourilor se pot folosi solutii traditionale de incalzire, cum ar fi centrale termice, sobe sau pompe de caldura, pentru incalzirea unor hale si spatii industriale se poate folosi un tun de aer cald. Acesta este un generator de caldura care foloseste, in general, ca si combustibil pentru functionare motorina, dar se caracterizeaza printr-un consum mic si o eficienta ridicata la incalzire.

Cum functioneaza un tun de aer cald?

Principiul de functionare al unui tun cu aer cald este unul relativ simplu, aerul din incapere este aspirat – cu ajutorul unui compresor – si amestecat cu combustibilul, care se aprinde in camera de ardere si incalzeste aerul. Ulterior, aerul cald este eliminat inapoi in incapere, astfel ca incalzirea acesteia se realizeza rapid.

Un aspect important de retinut referitor la utilizarea unui tun de aer cald pentru incalzire este ventilatia eficienta a incaperii, pentru a evita lipsa oxigenului. Tocmai de aceea, un astfel de generator de caldura este recomandat, in special, halelor si spatiilor de productie, care au o suprafata foarte mare, indiferent de specificul lor. Un tun de aer cald poate fi folosit chiar si in spatii in care se folosesc aparate de sudura, insa la o distanta sigura unele de altele si cu o aerisire corecta a incaperii.

Aparate de sudura | motoferastraie electrice | Ruris.ro

tun de aer cald

De unde poate fi achizitionat un tun de aer cald?

In domeniul sistemelor de incalzire pentru sectorul industrial exista numerosi producatori, dar unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati este Ruris, un producator romanesc de motoutilaje si echipamente destinate in special ingrijirii gradinii si curtii. Portofoliul de produse al brandului poate fi consultat pe site-ul Ruris.ro, iar produsele dorite pot fi achizitionate de la unul dintre cele 300 de magazine partenere din tara.

Pe site pot fi astfel gasite atat tunuri cu aer cald si alte incalzitori, cat si aparate de sudura, motocoase, motoferastraie electrice sau pe benzina, compresoare de aer sau freze de zapada, motiv pentru care Ruris este partenerul potrivit atat pentru gospodari, cat si pentru profesionistii din sectorul industrial.