Proteza partiala – solutia ideala pentru inlocuirea dintilor lipsa chiar si la pacientii tineri

Din pacate, sunt pacienti tineri care raman fara mai multi dinti si masele din diferite motive, fie ca tin de igiena personala sau de afectiuni gingivale sau parodontale, ori din cauza unor accidente pe sosea sau pe terenul de sport. Sunt cazuri in care medicii chiar nu pot recomanda o lucrare protetica fixa, deoarece dintii alaturati nu permit sustinerea unei asemenea lucrari.

Pacientii care nu au suficienti bani pentru a-si inlocui dintii lipsa cu implanturi dentare, pot opta pentru lucrari protetice partiale mobile.

Clinica de stomatologie din Titan, Bucuresti, isi deschide larg portile pacientilor care cauta o solutie salvatoare pentru inlocuirea dintilor lipsa. Specialistii de la cabinetstomatolog.ro le recomanda pacientilor proteza dentara partiala mobila ca fiind o solutie ieftina si foarte estetica.

Lucrari protetice mobile la pacienti tineri

Pacientilor tineri care se confrunta cu lipsa mai multor dinti si masele li se recomanda aceasta varianta pentru aspectul estetic, dar si pentru ca acestia sa aiba posibilitatea sa manance cu incredere, sa zambeasca fara teama, sa vorbeasca cu cei din jur fara a-si pune mana la gura. Clinica stomatologica din sector 3, Bucuresti are specialisti bine pregatiti in domeniu, gata sa le ofere pacientilor solutii protetice mobile de cea mai buna calitate, servicii ieftine si lipsite de durere.

Proteza partiala reprezinta o alternativa in tratamentul edentatiilor partiale, constand in dinti artificiali care sunt atasati la o baza din material acrilic de culoarea gingiei. Protezele dentare partiale restaureaza unul sau mai multi dinti, comparativ cu proteza totala care inlocuieste toti dintii de pe o arcada.

Protezele partiale sunt indicate ca si o solutie provizorie pentru restaurarea functiilor masticatorii si a esteticii pe o perioada de tranzitie pana la efectuarea unor lucrari mai complexe, dar si ca o solutie permanenta care inlocuieste unul sau mai multi dinti lipsa, in cazul in care pacientii nu isi permit restaurari pe implanturi.

Clinica de stomatologie din Titan | clinica stomatologica din sector 3 | cabinetstomatolog.ro

Clinica de stomatologie din Titan

Protezele dentare partiale pot fi de mai multe tipuri, cu crosete metalice, flexibile, scheletate, care se aleg in functie de unele caracteristici medicale ale pacientului, de numarul si pozitia dintilor lipsa, de starea si pozitia dintilor ramasi in cavitatea bucala.