Metropola Dubai a devenit una dintre cele mai ispititoare si mai unice destinatii turistice din lume, cu sute de mii de turisti care o viziteaza anual. Dubaiul nu dezamageste, deoarece nu are doar peisaje uimitoare, ci si o istorie culturala bogata.

Pe langa nisipul extrem de fin si apele stralucitoare ale Golfului Arab, temperaturile ridicate in majoritatea lunilor anului, fac ca zilele pe plaja sa fie cel mai bun mod de relaxare a acestei destinatii turistice. Un alt mod in care Dubai a starnit interesul este luxul pe care il ofera, care, la fel ca stilul sau arhitectural unic, pare intr-o concurenta constanta intre inovator si impresionant.

Cea mai frecventa eroare pe care o fac oamenii este sa considere ca Dubai este o tara.

Dubai este unul dintre cele sapte emirate ale Emiratelor Arabe Unite, situat in Golful Arab. Se invecineaza cu Abu Dhabi, Sharjah si Oman. Cu un aeroport ultramodern si mii de zboruri saptamanale, chiar nu aveti cum sa va simtiti altfel decat inconjurat de civilizatie si buna organizare.

Va intrebati ce puteti face in Dubai? Ei bine, puteti avea parte de o multime de experiente si toate extraodinare! Puteti vizita Burj Khalifa care se inalta la 828 de metri desupra orasului, avand 200 de etaje din care 160 locuibile, este considerata cea mai inalta cladire din lume. Dubai Mall este cel mai mare centru comercial din lume si se afla chiar langa primul obiectiv amintit. Aici exista multe atractii inedite, inclusiv patinoar, acvariu imens, magazine de branduri cunoscute, restaurante, buticuri si multe altele.

Dubai Fountain este un sistem coregrafic de fantani arteziene, considerat a fi cel mai mare si spectaculos din intreaga lume. Se intinde pe 12 hectare, pe suprafata unui lac artificial situat in centrul expozitional Downtown Dubai.

Poate cea mai cunoscuta atractie a Dubaiului, insula artificiala in forma de palmier. Aceasta are o infrastructura foarte bine dezvoltata cu strazi, tuneluri si optiuni de transport public pentru turisti.

Alte atractii ale Dubaiului ar putea fi Atlantis Waterpark, un parc acvatic de distractii, IMG Worlds of Adventure, un alt loc in care aventurile sunt la ele acasa. De asemenea, Dubaiul sta foarte bine la capitolul parcuri si resorturi, locuri in care oamenii pot avea parte de relaxare, distractie si odihna.