Eu si totusi alta este continuarea romanelor Inainte sa te cunosc si Dupa ce te-am cunoscut. Moyes se pricepe sa ajunga rapid la sentimentele cititorilor sai. Acestia din urma nu vor fi dezamagiti de aceasta calatorie. Moyes stie sa descrie cotidianul cu un farmec aparte si un spirit de neegalat. Personajele lui Moyes sunt atat de adevarate incat incat vrei sa stii cu orice pret ce li s-a intamplat sau ce urmeaza sa li se intample. Moyes ne anunta si cand ceva rau se intampla, atat cand exista dragoste cat si cand exista speranta.

In momentul in care Lou isi ia zborul spre New York este sigura de faptul ca va putea trai din plin aceasta aventura in ciuda miilor de kilometri care o despart de Sam. Lou se alatura familiei putred de bogate Gopnik, se dedica trup si suflet noului sau job si descopera stilul de viata new yorkez. Drumul sau se incruciseaza cu cel al lui Joshua, un barbat care trezeste in ea amintiri de mult uitate. Extrem de tulburata de aceasta intalnire, Lou se incapataneaza sa aduca impreuna doua inimi separate de un ocean, cea a ei si a lui Sam. Dar secrete grele ameninta sa ii faca viata grea, ii ameninta echilibrul si asa fragil. A venit momentul sa se intrebe cine este cu adevarat si sa ia unele decizii.

Eu si totusi alta este un roman usor de citit. Urmarim aventurile lui Lou la New York. Povestea este una simpla, cu evenimente previzibile. Lou se cauta, se regaseste, isi gaseste incetul cu incetul independenta, incepe sa traiasca fara sa ii pese de privirea celorlalti. Scrierea lui Jojo Moyes este fluida. Lou este un personaj indragit rapid de cititori.

Exista momente in care Lou simte ca a pierdut absolut totul, pe Sam, familia, prietenii, nu poate recunoaste esecul. In aceasta a treia parte a trilogiei gasim o Lou schimbata, maturizata. Invata si indrazneste sa spuna Nu si ajuta cand poate fara sa vrea sa fie ajutata la randul ei. In aceasta carte cu totii au relatii asta deoarece iubirea si familia sunt teme recurente in romanele lui Jojo Moyes. Chiar daca se afla la cateva mii de kilometri distanta Lou si-a lasat inima la Londra. Se va intoarce intr-o buna zi acasa? Insa ce inseamna pentru ea acasa?