James Cameron se pregateste sa revolutioneze din nou istoria cinematografiei. Dupa ce a oferit publicului o experienta inedita cu Avatar in 2009, realizatorul a reusit sa depaseasca inca o data limitele a ce este posibil pe marele ecran, 13 ani mai tarziu.

Avatar 2: ceva nemaivazut pe marele ecran

Nu sunt suficiente cuvinte pentru a descrie experienta vizuala oferita de Avatar, calea apei. Filmul este de-a dreptul spectaculos, efectele speciale sunt incredibile, James Cameron a reusit sa se autodepaseasca. Primul Avatar ne surprindea prin folosirea efectelor 3D. Insa noul Avatar este mult mai bun, totul pare palpabil si concret si uitam rapid ca ceea ce vedem de fapt nu exista in viata reala: poporul Na’vi si universul sau este mai realist ca niciodata si nici un detaliu nu a fost lasat la voia intamplarii.

Aceasta noua excursie pe planeta Pandora este si mai imersiva decat prima si reuseste sa redefineasca notiunea de “spectacol grandios”.

O poveste mai palpitanta in Calea Apei

In Avatar: Calea Apei ai impresia ca intri in sfarsit in subiectul inceput in primul film, ca primul film a fost doar o introducere. Personajele sunt aici mai dezvoltate. Chair daca filmul are o durata de 3 ore si 12 minute nu ai impresia ca este prea lung datorita unei povesti care atinge perfectiunea dar si impresiei ca te-ai imbarcat intr-o calatorie de-a lungul unei lumi noi.

(Re)descoperim Pandora

In 2009 descopeream planeta Pandora si poporul Na’vi care locuia in padure, in perfecta simbioza cu natura, fauna si flora. In Avatar, Calea apei descoperim o lume cu totul si cu totul noua. Un univers care poseda propria sa limba, propriile obiceiuri si o multime de creaturi inedite care uimesc spectatorul. Aveam impresia ca stim la perfectie planeta Pandora dar in realitate am explorat o mica parte in primul film si James Cameron ne duce in locuri si mai paradisiace din acest univers.

Si cand calatoria se termina si se aprind luminile in sala de cinema ne dorim un singur lucru, sa ne scufundam din nou cat mai rapid in acest univers. O experienta cinematografica superba pe care trebuie sa o traim obligatoriu pe marele ecran.