Toate tipurile de legume verzi sunt benefice pentru sanatate, iar rucola nu este o exceptie. Planta cu frunze verzi este cunoscuta si ca aragula, rugola si colewort. Se dezvolta predominant in Statele Unite, Europa si Africa de Nord.
Rucola este plina de vitamine, minerale si antioxidanti.
Contine niveluri ridicate de acid folic, vitaminele A, C si K, precum si alte minerale precum potasiul, manganul, fierul si calciul.
Aceasta planta delicioasa, cu frunze verzi este, de asemenea, bogata in fibre si fitochimicale si are un continut scazut de zahar, calorii, carbohidrati si grasimi.
Florile, semintele si frunzele plantei sunt toate comestibile. Gustul extrem de distinctiv si piperat al frunzelor se imbina bine cu salatele si diferite feluri de mancare reci. Rucola poate fi, de asemenea, folosita ca o completare sanatoasa pentru pizza, nachos si sandwich-uri. Frunzele pot fi chiar mestecate pentru a combate respiratia urat mirositoare.
Reduce riscul de cancer
Rucola este un super-aliment de combatere a cancerului. In afara de faptul ca este bogat in antioxidanti, este, de asemenea, incarcata de compusi de glucozinolat, care sunt divizati in compusi cunoscuti sub numele de indoli, tiocianati si izotiocianati. Acesti compusi sunt eficienti in prevenirea cancerului.
Un studiu efectuat in anul 2014, arata ca erucinul, izotiocianatul majoritar din rucola, este benefic in prevenirea cancerului.
Acest lucru ajuta la reducerea riscului de aparitie a cancerului pulmonar, colorectal, de san, prostata, de col uterin, de colon si pancreatic.
Ajuta la scaderea in greutate
Rucola are un efect pozitiv asupra eforturilor de scadere in greutate. Numarul mic de calorii inseamna mai putine calorii inutile incluse in dieta.
Mai mult, rucola este printre cele mai bogate alimente in nutrienti, ceea ce inseamna ca se poate controla aportul de calorii fara a sacrifica nutritia.
Fiind bogata in fibre dietetice, da o senzatie de satietate.
Controleaza tensiunea arteriala
Potasiul din rucola va ajuta sa controlati tensiunea arteriala. Potasiul ajuta rinichii sa scape de sodiul prin urina, ceea ce scade tensiunea arteriala.
Potasiul este, de asemenea, vital pentru functiile inimii si nervilor, deoarece ajuta la contractia musculara. Celelalte minerale din rucola, cum ar fi calciu si magneziu, joaca, de asemenea, un rol important in a va ajuta la relaxarea vaselor de sange, mentinand un nivel normal al tensiunii arteriale.
Mai mult decat atat, antioxidantii din rucola ajuta la controlul ritmului cardiac, iar fibrele dietetice contribuie la eliminarea colesterolului si a toxinelor din organism.