Adesea, oamenii nu sunt ingrijorati din cauza unei dureri ci mai degraba din cauze medicale care la prima vedere par mai putin importante insa trebuie tratate cu mare atentie.

Uneori oamenii pot acuza furnicaturi si amorteala a degetelor de la maini.

Acestea pot fi de scurta durata sau se pot resimti vreme de cateva zile. La o simpla intrebare adresata prietenului Google in acest sens, raspunsurile sunt cu adevarat ingrijoratoare. Insa nu Google este in masura sa spuna exact de ce boala sufera internautii, ci medicii. Cu toate acestea, pot fi luate in calcul cele mai frecvente cauze ale amortelii degetelor de la maini.

In primul rand, ingrijorarea manifestata fata de amorteala degetelor de la maini tine de frecventa cu care are loc aceasta actiune. Cu cat se repeta mai des, cu atat trebuie pus un mare accent pe acest lucru. Cand se intampla rar, oamenii pot da vina pe o pozitie incomoda de somn spre exemplu. Insa daca intr-o saptamana, degetele amortesc suficient de des incat oamenii sa isi aminteasca si zilele exacte in care au avut astfel de episoade, trebuie facuta o vizita la medicul stomatolog.

Furnicaturile resimtite in degetele de la maini apar cel mai adesea din cauza unei lipse de calciu, vitamine sau magneziu si pot fi insotite de ameteli si stari de oboseala. Carenta de vitamine este cea mai probabila cauza si cea mai usor de tratat. Amorteala degetelor de la maini anunta totodata o boala arteriala periferica care nu este altceva decat ingustarea arterelor sau malformatii arteriovenoase.

Totodata, amorteala degetelor de la maini mai poate fi cauzata de un abuz de alcool, de o tumoare cerebrala care apasa pe zona sensibila a creierului ce controleaza aceasta zona sau o encefalita. Exista si alte boli care pot cauza amorteala degetelor, precum encefalita sau hipotiroidismul, dar si un accident vascular cerebral tranzitoriu. Insa pentru a sti cauza exacta trebuie mers la medic pentru investigatii suplimentare si trebuie corelata aceasta amorteala cu alte simptome de importanta majora.

Desi este un lucru destul de comun, amorteala si furnicaturile resimtite la nivelul degetelor de la maini nu trebuie trecute cu vederea!