Orasul Galle, pe coasta de sud-vest a Sri Lanka, este perfect pentru calatorul care cauta putin lux si un loc de relaxare. Totodata este si un oras vibrant, care isi imbratiseaza trecutul stravechi si colonial. Exista doua zone principale de vizitat: Fortul Galle si Unawatuna. Nici o vizita in sud nu este completa fara a vedea ambele aceste zone. O combinatie perfecta intre plaja si cultura.

Locuri de vizitat in orasul Galle

In interiorul Fortului Galle, turistii pot face o plimbare pe metereze. Galle este un oras cu ziduri inconjurat de metereze groase. Acestea au fost construite de comerciantii olandezi care au controlat orasul in secolul al XVII-lea. Meterezele sunt atat de groase incat turistii pot merge de-a lungul lor. De aici pot admira oceanul, pot vedea vechea inchisoare, dar si farul si turnul cu ceas.

Tot in Fortul Galle, turistii se pot plimba pe strazile mici si sa faca diverse cumparaturi. Intre hotelurile boutique si casele vechi, exista o multime de magazine si buticuri de unde isi pot achizitiona suveniruri. Cele mai notabile dintre marfurile care pot fi gasite in magazinele mici din Galle Fort sunt bijuteriile. Se pot gasi si lenjerii pentru casa, realizate din materiale de calitate.

Deoarece Sri Lanka a fost o colonie britanica, unele obiceiuri britanice fiind inca respectate de catre oamenii de aici.  Ceaiul de dupa-amiaza este unul dintre ele. Hotelul Amangalla este o cladire olandeza care ofera un ceai de prima clasa si merita cu siguranta sa fie incercat de toti turistii care vin aici.

Unawatuna, orasul „de plaja”, pune la dispozitia turistilor locul perfect pentru surf. Este potrivit si pentru familii, daca turistii sunt in cautarea unei plaje potrivite pentru copii in Sri Lanka. Plajele de aici nu sunt deosebit de mari, dar sunt perfecte pentru o distractie in ocean. De asemenea, sunt minunate pentru noi surferi, in special pentru incepatori. Exista si o multime de restaurante si locuri relaxante de-a lungul plajei din Unawatuna.

Pentru pofticiosi, cel mai bun loc cu dulciuri in Unawatuna este Kat’s Coffee. Aici, vizitatorii pot bea o cafea buna si isi pot rasfata papilele gustative cu o prajitura delicioasa.