Nucile sunt foarte populare. Sunt o sursa buna de grasimi sanatoase, fibre si alti nutrienti benefici. Fiecare tip de nuci ofera beneficii nutritionale diferite.

Nucile sunt printre cele mai bune surse de proteine ​​pe baza de plante. O dieta bogata in nuci poate ajuta la prevenirea factorilor de risc, cum ar fi inflamatia, pentru unele boli cronice.

Arahide

Consumul de arahide este o modalitate excelenta pentru oameni de a creste cantitatea de proteine ​​din dieta lor. Alunele sunt disponibile pe scara larga si furnizeaza mai multi nutrienti esentiali.

Arahidele contin o gama de polifenoli, antioxidanti, flavonoizi si aminoacizi. Cercetarile au aratat ca toate aceste componente sunt benefice pentru sanatatea umana.

Conform bazei de date cu nutrienti, 100 g de arahide contin 567 de calorii si urmatoarele cantitati de alti nutrienti:

  • proteine : 25,80 g;
  • grasime : 49,24 g;
  • carbohidrati : 16,13 g;
  • fibra : 8,50 g;
  • zahar : 4,72 g.

Exista, de asemenea, o multime de minerale in 100 g de arahide, inclusiv cele de mai jos:

  • calciu : 92 (mg);
  • fier : 4,58 mg;
  • magneziu : 168 mg;
  • fosfor : 376 mg;
  • potasiu : 705 mg.

Migdale

Acestea contin putin mai putine proteine ​​decat arahide, dar o compenseaza cu alti nutrienti. Migdalele pot fi gustarea perfecta pentru persoanele care cauta o alternativa sanatoasa, bogata in proteine, la chipsuri.

Fiecare 100 g de migdale contine 579 de calorii si are urmatorul profil nutritional:

  • proteine : 21,15 g;
  • grasime: 49,93 g;
  • carbohidrati: 21,55 g;
  • fibra: 12,50 g;
  • zahar: 4,35 g.

Migdalele sunt, de asemenea, bogate in vitamine si minerale, cum ar fi:

  • calciu: 269 mg;
  • fier: 3,71 mg;
  • magneziu: 270 mg;
  • fosfor: 481 mg;
  • potasiu: 733 mg;
  • vitamina E: 25,63 mg.

Fistic

Fisticul contine o multime de proteine ​​si alti nutrienti vitali. Sunt, de asemenea, o sursa de acizi grasi si antioxidanti sanatosi.

Fiecare 100 g de fistic contine 560 de calorii si urmatoarele cantitati de nutrienti:

  • proteine: 20,16 g;
  • grasime: 45,32 g;
  • carbohidrati: 27,17 g;
  • fibra: 10,60 g;
  • zahar: 7,66 g.

Alte vitamine si minerale notabile din fistic includ:

  • calciu: 105 mg;
  • fier: 3,92 mg;
  • magneziu: 121 mg;
  • fosfor : 490 mg.