Persoanele care vor sa investeasca in calculatoare second hand trebuie sa stie foarte bine care sunt principalele elemente, pe care trebuie sa le ia in considerare, astfel incat sa poata lua cele mai bune decizii in acest sens. Exista cateva detalii tehnice, cu ajutorul carora cumparatorii isi pot asigura investitii de calitate, cu ajutorul carora sa isi desfasoare fara probleme activitatile de zi cu zi!

Anul fabricatiei

Un prim detaliu esential, de care trebuie sa tina cont consumatorii care vor sa-si cumpere calculatoare second hand este referitor la anul fabricatiei dispozitivelor. Cu cat calculatoarele sunt mai noi, cu atat sunt mai performante..

Calculatoare second hand in functie de memoria RAM

Memoria RAM joaca si ea un rol esential in ceea ce priveste alegerea calculatoarelor la mana a doua. Este vorba despre un aspect care conteaza foarte mult cand vine vorba despre viteza cu care pot rula programele instalate pe dispozitivele alese. De exemplu, consumatorii trebuie sa stie ca memoria RAM poate fi de tip DDR, DDR 2 sau DDR 3, iar capacitatea acesteia poate fi de 1 Gb, de 2 Gb sau de 4 Gb.

Procesorul trebuie si el verificat

Pe lista elementelor care trebuie studiate la calculatoarele la mana a doua se numara si tipul de procesor cu care sunt prevazute. Specialistii in domeniu considera ca procesorul este ,,creierul” oricarui calculator, intrucat are rolul de a gestiona intreaga activitate a acestuia!

Calculatoare second hand | IT-SH.ro

calculatoare second hand

Placa de baza

Nici placa de baza nu trebuie uitata. Ea trebuie sa fie una de calitate, intrucat influenteaza modul de operare al calculatoarelor. In acest sens, consumatorii trebuie sa stie ca isi pot cumpara separat o placa de baza, cu care sa o inlocuiasca pe cea veche, mai ales daca vor sa obtina o performanta mai buna.

IT-SH.ro are in oferta sa o gama foarte larga de echipamente la mana a doua, care pot fi folosite cu incredere si care pot fi utilizate atat pentru activitatile zilnice, cat si pentru activitati mai complexe, asa cum este, de exemplu editarea de fotografii sau videoclipuri.