Reducerea consumului zilnic de plastic poate fi un pas inainte pentru a reduce cantitatea generala de deseuri care sufoca mediul inconjurator. Aceste deseuri din materiale plastice reprezinta o problema pe termen lung, cu consecinte majore asupra mediului. S-a raportat ca doar 9% din toate materialele plastice sunt reciclate si mai mult de 40% din totalul acestora sunt folosite o singura data si apoi aruncate. O mare parte din acestea ajung in ocean. Daca doriti sa incercati reducerea plasticului, exista multe modalitati de a face acest lucru.

Este posibil ca schimbarile la scara mica sa nu para o abordare prea buna, dar micile schimbari in modul cum folosim materialele plastice poate ajuta la stoparea fluxului de plastic care sufoca oceanele si ecosistemele din intreaga lume.

Solutii de a reduce consumul de plastic la nivel local si mondial

Cel mai bun mod de a tine pungile de plastic departe este acela de a avea intotdeauna la indemana o sacosa din material textil. Acestea sunt usoare, nu ocupa mult spatiu si daca obisnuiti sa tineti cateva pungi de plastic in masina, puteti schimba acest obicei inlocuindu-le cu sacose textile reutilizabile.

Paiele din plastic au atras multa atentie in ultima vreme deoarece multe dintre ele isi gasesc sfarsitul aruncate si nu reciclate. S-a militat pentru interzicerea paielor din plastic de baut, insa s-a constatat ca acestea sunt extrem de utile pentru persoanele cu dizabilitati si cu mobilitate redusa. O varianta ar fi ca fiecare persoana care are nevoie de un pai, sa poarte cateva in geanta si sa le utilizeze, in caz contrar, va primi un pai de sticla sau unul din hartie, materiale total inofensive pentru mediu.

Recipientele de apa reutilizabile reprezinta o modalitate excelenta de a reduce consumul de plastic la nivel local si mondial. Umpleti bidonul inainte de a pleca de acasa, astfel incat sa nu fiti nevoit sa cumparati apa atunci cand va este sete.

Foarte mult plastic se iroseste in marile magazine, acolo unde clientul poate alege fructele si legumele. Produsele sunt puse in pungi de plastic, apoi cantarite si platite. Aici situatia este putin mai delicata deoarece clientii nu au la dispozitie o varianta ecologica de a cumpara fructe si legume, iar politica magazinelor nici nu accepta ca clientul sa cantareasca produsele intr-o punga adusa de acasa. Cea mai buna solutie ar fi achizitia alimentelor proaspete din piete.

Solutii viabile exista, pentru a schimba lumea ar trebui sa existe si dorinta fiecarui om de a fi o schimbare in locul in care se afla!