Remedii naturiste eficiente pentru crampe menstruale

Multe femei se plang de dureri abdominale sau pelviene la inceputul ciclului menstrual. Acest simptom poate varia de la disconfort usor, care dureaza 1 sau 2 zile pana la crampe dureroase si debilitante. Vestea buna este ca exista numeroase remedii care utilizate la domiciliu pot ajuta o femeie sa se simta mai bine. Iata cateva!

Consumul de lichide

Crampele menstruale, reprezinta o parte inconfortabila a vietii pentru multe femei, manifestandu-se in fiecare luna. Consumul mai mare de apa poate ajuta la usurarea balonarii. Obiceiul de a bea 6 – 8 pahare de apa pe zi, in special in timpul perioadei menstruale, ajuta foarte mult. Adaugati menta sau o felie de lamaie pentru a o face mai placuta. Este deosebit de important sa se recapete fluidele pierdute, iar acest proces poate fi asigurat consumand multa apa.

Ghimbirul

Aceasta planta poate ajuta la ameliorarea crampelor si calmeaza tulburarile menstruale prin scaderea nivelurilor de prostaglandine care cauzeaza durere. Intr-un studiu din 2009, femeile care au luat 250 mg capsule de ghimbir de patru ori pe zi, timp de trei zile de la inceputul perioadei menstruale, au prezentat un nivel de ameliorare a durerii egal cu cel al membrilor studiului care au tratat crampele menstruale cu ibuprofen.

Chimenul dulce

O planta cu gust de lemn dulce si textura crocanta, asemanatoare cu telina, contine anetol (un compus cu efecte anti-spasm) care poate ajuta la ameliorarea crampelor menstruale la unele femei.

Pycnogenolul (extract de scoarta marina frantuzeasca)

Extras din coaja de copaci de pin, suplimentul Pycnogenol s-a dovedit ca poate diminua in mod semnificativ durerea si crampele menstruale – s-a dovedit intr-un studiu din 2008. Un alt studiu din 2014 a constatat, de asemenea, reducerea durerii la utilizarea de Pycnogenol si a unui contraceptiv oral timp de trei luni. Cu toate acestea, o revizuire a revendicarilor privind efectele acestui supliment pentru alte afectiuni cronice nu a evidentiat suficiente dovezi de eficacitate.

Atentie!

Inainte de consumarea unor ierburi medicinale (sau alte forme de medicamente alternative, diete specifice sau alimente) pentru crampe menstruale, se recomanda solicitarea sfatului medicului de familie pentru a cantari argumentele pro si contra. Daca crampele menstruale sunt severe, ar putea fi un semn al unor probleme care trebuie evaluate de catre medicul de familie.