Implanturile dentare și protezele pe implant reprezintă o abordare avansată și inovatoare în domeniul stomatologiei, oferind pacienților o soluție durabilă și estetică pentru înlocuirea dinților lipsă.

La clinica dentara Elveto Dent, pacienții pot beneficia de tratamente profesioniste de implantologie dentară și protezare pe implant, adaptate nevoilor individuale și preferințelor fiecăruia. În acest articol, vom explora avantajele protezelor pe implant și cum acestea pot îmbunătăți calitatea vieții pacienților.

Beneficiile protezelor pe implant

Protezele pe implant oferă o serie de avantaje semnificative în comparație cu protezele dentare tradiționale, printre care:

  • Stabilitate și confort: implanturile dentare se integrează în osul maxilar sau mandibular, oferind astfel o bază stabilă pentru proteze. Rezultatul este un nivel crescut de confort și funcționalitate, permițând pacienților să mestece și să vorbească în mod natural.

  • Estetică superioară: protezele pe implant au un aspect mai natural și realist decât protezele dentare convenționale, contribuind la un zâmbet frumos și încredere de sine sporită.

  • Prevenirea resorbției osoase: implanturile dentare ajută la menținerea structurii osoase a maxilarului, prevenind astfel resorbția osoasă care poate surveni în urma pierderii dinților.

  • Conservarea dinților sănătoși: protezele pe implant nu necesită pregătirea sau reducerea dinților adiacenți, spre deosebire de punțile dentare, păstrând astfel sănătatea și integritatea dinților.

Etapele tratamentului cu proteze pe implant

La Elveto Dent, tratamentul cu proteze pe implant presupune următoarele etape:

  • Consultarea și planificarea tratamentului: medicul stomatolog efectuează o evaluare amănunțită a stării de sănătate orală a pacientului și discută opțiunile de tratament potrivite. Aceasta poate include radiografii, tomografii computerizate și modele dentare pentru a planifica în mod precis poziționarea implanturilor și confecționarea protezelor.

  • Intervenția chirurgicală: implanturile dentare sunt inserate în osul maxilar sau mandibular printr-o intervenție chirurgicală, realizată sub anestezie locală sau sedare conștientă, în funcție de preferințele pacientului și complexitatea cazului.

  • Perioada de vindecare: după inserarea implanturilor, este necesară o perioadă de vindecare care poate dura între 3 și 6 luni, timp în care implanturile se integrează în os (proces numit osteointegrare).

  • Confecționarea și fixarea protezei: odată ce osteointegrarea este completă, medicul stomatolog ia amprente noi ale implanturilor și pregătește proteza pe implant. Proteza poate fi fixă (nemobilizabilă) sau mobilizabilă (cu sistem de fixare pe implanturi), în funcție de caz și de preferințele pacientului.

Clinica dentara Elveto Dent | Elveto-Dent.ro

Clinica dentara Elveto Dent

Îngrijirea și întreținerea protezelor pe implant

Protezele pe implant necesită o îngrijire adecvată și o igienă orală riguroasă pentru a menține sănătatea implanturilor și a gingiilor. La clinica de stomatologie din Iancului, pacienții primesc instrucțiuni detaliate privind curățarea și întreținerea protezelor, precum și recomandări pentru controale dentare regulate și monitorizarea stării implanturilor.

În concluzie, protezele pe implant oferite de clinica stomatologică Elveto-Dent.ro reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru pacienții care doresc să-și recapete un zâmbet complet și funcțional. Prin alegerea tratamentului potrivit și colaborarea cu o echipă de profesioniști experimentați, pacienții pot redobândi încrederea în sine și bucuria de a se bucura de o viață activă și plină de satisfacții.