Ingrijirea sanatatii orale este necesara in perioada de sarcina. Riscul de a avea boli ale gingiilor creste, deoarece organismul sufera o schimbare hormonala. Daca ingrijirea dentara in timpul sarcinii este ignorata, aceasta ar putea afecta grav sanatatea copilului in curs de dezvoltare. Femeile sunt motivate sa faca mai multe schimbari sanatoase in timp ce sunt insarcinate.

Periajul dintilor in mod corespunzator

Pentru o sanatate orala buna, periajul dintilor in mod corespunzator este esential. Unele studii au constatat ca o persoana care nu-si spala dintii corect ca va avea aproape aceleasi rezultate ca una care nu-si spala deloc dintii.

Prin urmare, periajul dintilor este necesar. In caz contrar, aceasta poate duce la mai multe probleme si poate afecta copilul. Daca nu este periata corespunzator, placa bacteriana se poate intari, ducand la aparitia bolilor gingiilor. Astfel, periajul de doua ori cu miscari circulare si intr-un mod delicat este esential.

Folositi pasta de dinti cu fluor

Pasta de dinti nu se foloseste doar pe baza de arome si de albire a dintilor. Exista si alti cativa factori pe care oamenii trebuie sa ii caute in momentul achizitionarii pastei de dinti. Ar trebui sa aiba fluor, indiferent de marca sau de cat de scumpa este. Fluorul este principalul ingredient din pasta de dinti si asigura o buna ingrijire dentara in timpul sarcinii, ajuta la protejarea dintilor impotriva cariilor si lupta impotriva germenilor, oferind un strat de protectie pentru dinti.

Luati in considerare utilizarea apei de gura

Multe femei insarcinate nu folosesc apa de gura pentru ca nu stiu daca este utila sau nu. Adevarul este ca apa de gura ajuta la curatarea zonelor greu accesibile cu periuta, reduce cantitatea de acid prezenta in gura si remineralizeaza dintii. Folosirea ei ar trebui sa fie unul dintre obiceiurile dentare obisnuite in timpul sarcinii. De asemenea, femeile pot obtine recomandari despre cea mai buna apa de gura de la medicul dentist.

In cele din urma, sarcina nu ar trebui sa fie motivul pentru care o persoana inceteaza sa se mai preocupe de bunastarea ei, in schimb, ar trebui sa acorde si mai multa atentie modului in care isi poate imbunatati sanatatea.