Toata lumea poate contribui in mod activ la imbunatatirea si intretinerea mediului inconjurator prin actiunile desfasurate zi de zi. De exemplu, persoanele care merg la cumparaturi au posibilitatea de a inlocui sacosele uzuale cu pungi biodegradabile, care sunt extrem de simplu de reciclat si care pot fi introduse intr-un circuit de reutilizare foarte usor.

In acest mod, fiecare poate pune o piatra la temelia unei vieti mai sanatoase, in care poluarea sa fie diminuata, iar aerul sa fie mult mai usor de respirat. Care sunt cele mai importante aspecte pe care ar trebui sa le cunoasca oamenii in legatura cu pungile biodegradabile? Raspunsul oferit de specialisti se poate citi in cele ce urmeaza!

Pungile biodegradabile nu contin plastic

Unul dintre cele mai importante avantaje pe care le au pungile biodegradabile este asigurat de faptul ca in componenta acestora nu exista plastic. Folosit pe termen lung, plasticul are nevoie de 500 – 1000 de ani pentru a se degrada in mod natural si, mai mult, recipientele realizate din acest material sunt folosite o singura data, iar apoi aruncate, fara a fi reciclate.

Nu asa se pune problema cand in discutie intra modelele de sacose de cumparaturi bio. Acestea au nevoie de mult mai putin timp pentru a se degrada si, in acelasi timp, sunt mai simplu si mai eficient de reciclat, pentru a fi transformate din nou in obiecte care sa fie reutilizate.

Sacosele de cumparaturi bio se degradeaza in apa

Pe lista beneficiilor utilizarii sacoselor bio se numara si faptul ca acestea se degradeaza extrem de usor in apa, fara a fi nevoie de utilizarea altor agenti pentru grabirea procesului natural.

Sacosele biodegradabile sunt inofensive pentru animale

In cazul in care animalele ajung sa ingereze sacose biodegradabile, stapanii acestora nu au motive de panica pentru ca sunt inofensive, spre deosebire de situatia in care animalele ingereaza pungi realizate din plastic ori din alte materiale care le pot fi daunatoare.

De astfel, la modul general, este recomandat ca inainte de a cumpara anumite tipuri de sacose, oamenii sa se gandeasca si la acest aspect, intrucat animalele joaca un rol esential pentru ecosistem, dar si pentru intreaga lume!