Tensiunea arteriala ridicata este o stare care va poate afecta inima. Daca este lasata necontrolata, creste riscul bolilor de inima si al accidentului vascular cerebral. Insa exista o serie de lucruri pe care le puteti face pentru a scadea tensiunea arteriala in mod natural, chiar si fara medicamente.

Iata cateva modalitati naturale de combatere a tensiunii arteriale crescute.

combatere a tensiunii arteriale crescute

 

Exercitiile fizice sunt unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteti face pentru a scadea tensiunea arteriala ridicata. Exercitiile regulate va ajuta sa aveti o inima mai puternica si mai eficienta la pomparea sangelui, ceea ce duce la scaderea presiunii in artere. De fapt, 150 de minute de exercitii moderate, cum ar fi mersul pe jos sau 75 de minute de exercitii viguroase, cum ar fi alergatul, pe saptamana pot ajuta la scaderea tensiunii arteriale si imbunatatirea sanatatii inimii.

Consumul de sare este ridicat in intreaga lume. In mare parte, acest lucru se datoreaza alimentelor procesate si preparate. Din acest motiv, eforturile depuse in domeniul sanatatii publice vizeaza reducerea sarii in industria alimentara. Potrivit multor studii, sarea este asociata cu hipertensiunea arteriala si bolile cardiace, cum ar fi accidentul vascular cerebral. Cu toate acestea, cercetarile recente indica faptul ca relatia dintre sodiu si tensiunea arteriala ridicata nu este evidenta. Un motiv ar putea fi diferentele genetice si modul in care oamenii proceseaza sodiul. Aproximativ jumatate dintre persoanele cu tensiune arteriala ridicata si un sfert dintre persoane cu niveluri normale par sa aiba sensibilitate la sare. Daca aveti deja hipertensiune arteriala, este bine sa reduceti aportul de sodiu pentru a vedea daca aapare o diferenta. Schimbati alimentele procesate cu cele proaspete si incercati sa gatiti cu ierburi si condimente, decat cu sare.

Consumul de alcool poate creste tensiunea arteriala. De fapt, alcoolul este legat de 16% dintre cazurile de hipertensiune arteriala din intreaga lume. Anumite cercetari au sugerat ca doar cantitatile de alcool scazute pana la moderate pot proteja inima.

Potasiul este, de asemenea, un mineral important. Ajuta organismul sa scape de sodiu si sa usureze presiunea asupra vaselor de sange. Pentru a avea un aport mai bun de potasiu consumati de alimente mai putin procesate si mai multe alimente proaspete, intregi. Alimentele care sunt deosebit de bogate in potasiu includ:

– Legume, in special legume cu frunze, rosii, cartofi si cartofi dulci;

– Fructe, inclusiv pepeni, banane, avocado, portocale si caise;

– Lactate, cum ar fi laptele si iaurtul;

– Tonul si somonul;

– Nuci si seminte.