Desi poate parea o sarcina banala, umflarea anvelopei este mult mai importanta pentru masina decat va puteti gandi, de aici rezultand o experienta mai sigura si mai economica pe drum. De asemenea, manevrabilitatea vehiculului va fi mult imbunatatita pe masura ce amprenta umflata a anvelopei va fi mai mare.

Cu exceptia cazului in care anvelopa este vizibil plata, nu presupuneti presiunea acesteia, ci verificati-o cu ajutorul unui manometru pentru a afla valoarea corecta. Vi-l puteti achizitiona din magazinele de specialitate sau puteti apela la cele disponibile in service-uri auto sau in benzinarii. Pentru o citire precisa a valorii, producatorii de anvelope sugereaza verificarea presiunii atunci cand rotile sunt reci. Temperaturile exterioare pot determina o variatie de presiune a pneurilor de la 1 pana la 10 psi (pound pers square inch), temperaturile mai ridicate insemnand cativa psi in plus. O anvelopa poate pierde 1 psi pe luna in conditii normale si de asemenea, poate pierde 1 psi pentru fiecare 12 grade Celsius in minus ale temperaturii. Temperatura joaca un rol imens, cea mai importanta perioada a anului pentru verificarea presiunii fiind toamna si iarna cand zilele sunt mai scurte si tempertaturile medii scad.

Pentru a afla nivelul adecvat al nivelului presiunii din anvelope, cautati un autocolant pe interiorul usii soferului. Acolo va fi afisata restrictia privind greutatea vehiculului si informatii referitoare la anvelope. Informatii suplimentare puteti gasi in sectiune de intretinere si ingrijire a masinii din manualul de utilizare.

Cauciucuri de iarna SH | cauciucauto.ro

Cu cat presiunea este mentinuta mai mult timp la un nivel optim, cu atat uzura cauciucurilor va fi mai mica. Retineti ca nu doar presiunea influenteaza uzura, ci sunt mai multi factori, insa presiune este unul dintre acestia. Daca totusi constatati ca aveti anvelopele prea uzate si necesita schimbare, aveti posibilitatea de a cheltui bani putini daca achizitionati anvelope second hand. Depozitul Cauciuc Auto detine cauciucuri de iarna sh si nu numai, iar preturile sunt mai mult decat bune. Accesati cauciucauto.ro si cautati cauciucurile potrivite masinii dumneavoastra!