V-ati decis sa va cumparati o magazie pentru gradina, insa nu si in legatura cu materialul pe care aceasta il va avea.

Fiecare are propriile avantaje, fie vorba despre plastic, lemn sau metal, iar alegerea poate fi dificila.

Lemnul este ales cel mai des. Culoarea magaziei din lemn poate fi schimbata oricand, in functie de un arata restul gradinii voastre. De altfel, intretinuta corespunzator si fiind dintr-un lemn de calitate, tratat, aceasta poate fi intr-o stare buna pentru multi ani. In plus, temperatura din interiorul magaziei este potrivita fiecarui anotimp, fara a se incalzi excesiv in timpul verii. Daca lemnul este tratat, lacuit corespunzator, magazia va face fata umezelii si tuturor factorilor care ar putea sa o degradeze in timp.

O magazie din plastic este optiune excelenta in cazul in care va doriti ceva usor de asamblat. Aceasta nu va fi deteriorata de mucegai, rugina si nici nu necesita prea multa intretinere. Tot ce trebuie sa faceti este sa o curatati periodic la exterior, pentru a nu acumula praf. Acestea sunt casute de gradina durabile si usoare, ceea ce inseamna ca le puteti muta dintr-un loc in altul oricand, protejandu-le insa, pe cat posibi, de bataia vantului puternic. De asemenea, asigurati-va ca plasticul este de calitate, pentru a rezista razelor solare.

Magaziile din metal sunt, probabil, cele mai sigure dintre toate cand vine vorba de siguranta obiectielor din interior. Datorita sistemului de inchidere sigur, acoperit si protejat de umezeala, este una dintre cele mai recomandate variante de luat in calcul pentru exterior. Aceasta are nevoie de intretinere periodica, deoarece vopseaua se poate degrada in timp, din cauza temperaturii si a umezelii, iar in interior se poate forma condens.

Cu privire la dimensiune va veti decide in functie de scopul pentru care achizitionati o magazie pentru curtea voastra, ceea ce doriti sa depozitati in interior, dar si de spatiun de care dispuneti si de buget. O casuta de gradina eleganta si intereanta va transforma complet curtea si o va organiza. Nu amplasati magazia in apropierea copacilor inalti care ar putea sa o afecteze. Pastrati spatiu in jurul ei, pentru intretinere, in cazul in care este nevoie de curatenie, vopsit si eliminarea mucegaiului. Luati in considerare probabilitatea de a avea nevoie de electricitate in interior, deci asamblati-o in apropierea casei.