Odata, designerii au prezentat noi stiluri si modele clientilor, prin schite. Dupa ce rochia a fost terminata, a fost afisata pe un manechin de lemn. Papusile de moda au fost folosite pentru a arata clientilor stilurile si desenele viitoare

Charles Worth, couturier britanic la Paris, a venit cu ideea de manechin viu. Cand si-a deschis propriul magazin, sotia sa modela creatiile sale in salon. Cand a functionat ideea, el a angajat manechine care au mers in salon sau pe pista pentru a-si arata colectiile catre consumatori. A fost la inceputul anului 1911, modelele vii au fost folosite ca o parte obisnuita a promotiilor de moda atat pentru comerciantii cu amanuntul, cat si pentru producatori, in primele spectacole de moda. 

Producatorii de imbracaminte au nevoie de o platforma pentru a promova produsele catre publicul tinta. Expozitiile de moda joaca un rol esential in marketingul hainelor si transmiterea tendintelor recente de moda. Nimic nu este constant la moda. Desenele si stilurile continua sa se schimbe. Modelele ajuta in crearea interesului publicului pentru a raspandi constientizarea noilor sosiri in design si stil. Aceste spectacole ajuta la atragerea atentiei publice. Moda de marketing scrutinizeaza tendintele modei, coordoneaza vanzarile si promoveaza bunurile. Este necesar sa se acorde o expunere la diferite tendinte si stiluri de imbracaminte. Moda de marketing este, probabil, sa notifice publicul despre tendintele recente de schimbare si despre ceea ce este la moda.

moda

Impactul spectacolului de moda asupra societatii

Tuturor le place sa urmareasca moda de zi cu zi. Moda le da designerilor sansa de a fi independenti in idei. Imbunatateste increderea, fiind o forma de exprimare atat pentru creator, cat si pentru purtator. Ii ajuta pe oameni cu o estetica similara, sa se implice. Designerii de moda prognozeaza tendintele. Participa la targuri sau viziteaza producatorii pentru a selecta tesaturile si tapiteriile. Ei efectueaza amenajari si ajustari pe esantioane ale desenelor si produsul final este comercializat la comerciantii de imbracaminte.