Cei care nu isi mai folosesc cartile din biblioteca apeleaza des la echipa de cumparatori de carti vechi. Procesul este unul foarte eficient. Cel mai important lucru este ca viata acelor carti uitate in biblioteca si pline de praf va fi salvata.

Cartile vechi pot fi deteriorate de mai multi factori, inclusiv umiditatea, caldura, lumina soarelui excesiva si manipularea gresita. Daca sunt expuse la una sau mai multe dintre aceste amenintari, cartile ar putea fi deteriorate sau distruse, impiedicand cititorii sa se bucure de ele si in cele din urma sa le poata transmite mai departe intr-o stare buna.

Cartile vechi se pot vinde catre un anticariat urmand cativa pasi simpli. Pe site-ul CumparCarti.ro, proprietarii de carti vor gasi toate detaliile necesare. Aici se achizitioneaza saptamanal mii de carti de la diversi clienti care renunta la volumele lor din anumite motive. Zilnic foarte multi proprietari raspund la anunturile anticariatelor de tip „cumparam carti”, iar echipa de evaluatori se deplaseaza rapid la domiciliu pentru a analiza si prelua zecile de volume, de orice fel.

Cumparatori de carti vechi | cumparam carti | CumparCarti.ro

cumparatori de carti vechi

Sfaturi oferite de catre echipa de cumparatori de carti vechi in ceea ce priveste pastrarea cartilor

Manipularea corecta este una dintre cheile pastrarii cartilor vechi. Inainte de a se rasfoi o carte veche, mainile trebuie sa fie curate. De asemenea, este o idee foarte buna daca s-ar folosi manusi din bumbac.

Potrivit unor studii, de indata ce o carte este expusa la umezeala excesiva, caldura sau lumina directa a soarelui, structura cartii poate fi compromisa pana la punctul in care ar putea deveni permanent deteriorata.

Cand vine vorba de pastrarea cartilor vechi, este important sa se incerce tinerea lor in locuri sigure. Daca locuinta este predispusa la umiditate excesiva, se recomanda luarea in considerare si obtinerea unui dezumidificator care va elimina umezeala suplimentara.