Dantura trebuie ingrijita in permanenta, astfel incat adultii si tinerii sa evite probleme complicate, costisitoare si, pe alocuri chiar dureroase. In acest sens, recomandat este ca toata lumea sa apeleze la un detartraj cel putin o data la 6 luni, astfel incat sa se bucure de dinti curati si sanatosi. Pentru a descoperi mai multe despre aceasta interventie, cei interesati de un detartraj pot citi randurile ce urmeaza.

Ce este detartrajul?

Pentru inceput, definirea detartrajului este foarte importanta, intrucat astfel, persoanele care au nu au apelat inca la o astfel de procedura pot descoperi cum le este benefica. Este vorba despre un tratament nedureros, cu ajutorul caruia depozitul de tartru, adica substanta calcaroasa, galbuie sau negricioasa care se depune pe dinti este indepartat. Medicii specialisti folosesc ultrasunete, astfel incat sa ofere pacientilor o experienta cat mai usoara si simpla.

Cum poate fi realizat detartrajul?

Potrivit stomatologilor de la Elveto-Dent.ro, care asigura intre alte proceduri si detartraj in sector 2, o astfel de procedura se face in doua moduri. Prima varianta este aceea de a folosi instrumente pe care le actioneaza manual, iar cea de-a doua varianta este de a folosi instrumente care sunt activate sonic ori ultrasonic. Astfel, tartrul de pe dinti, dar si dintre dinti este indepartat cu multa grija, urmand ca la finalul procedurii, medicii sa realizeze inclusiv un periaj profesional.

Cat timp dureaza?

In general, o sedinta prin care dintii sunt curatati dureaza intre 15 si 60 de minute. Durata depinde de stadiul in care se afla dantura fiecarui pacient in parte, dar si in functie de cantitatea de tartru de pe dinti.

Masuri de precautie dupa detartraj

Unii dintre adulti pot prezenta o sensibilitate dentara mai accentuata decat altii, motiv pentru care imediat dupa interventia stomatologica, trebuie sa evite consumul de alimente dulci, reci sau fierbinti. Specialistii sustin faptul ca sensibilitate dentara poate sa dispara de tot la cateva zile distanta de la interventie. Preferabil este ca in continuare, pacientii sa evite alimente care pot ramane intre dinti, asa cum sunt chipsurile, nucile, migdalele sau alimentele lipicioase, care trebuie, in general sa fie mestecate mai mult decat altele.

Detartraj in sector 2 | clinica dentara Elveto Dent | Elveto-Dent.ro

detartraj in sector 2

Tutunul si cafeaua, eliminate din obiceiurile zilnice

O alta masura de precautie pe care doctorii stomatologi de la clinica dentara Elveto Dent o recomanda pacientilor este referitoare la eliminarea tutunului si a cafelei din obiceiurile zilce. Aceste elemente nu fac decat sa ingalbeneasca dantura si, in acelasi timp, sa actioneze in mod negativ asupra dintilor, pe termen lung.