Controlul de rutina la stomatologie poate preveni aparitia unor complicatii care nu mai pot fi rezolvate cu usurinta, iar cei care cauta o clinica de stomatologie in sector 6 pot apela la Plaza Dent, care ofera o suita completa de interventii stomatologice, potrivite pentru controalele de rutina, dar si pentru interventiile mai complexe si de durata.

De cate ori pe an trebuie efectuate controalele de rutina

Recomandarea generala este de doua vizite pe an la dentist, insa in functie de nevoile personale si de eventualele probleme numarul recomandat de controale poate creste. Printre categoriile de persoane care pot avea nevoie de controale mai dese se numara gravidele, diabeticii, fumatorii, persoanele cu boli dentare.

De regula, aceste controale sunt menite sa identifice potentialele probleme care in timp se pot agrava daca nu sunt depistate si tratate la timp. Ulterior, acestea pot afecta intreaga dantura si pot provoca infectii care se extind in tot corpul, in cazurile foarte grave. In acest fel, pacientii evita tratamentele stomatologice mai complexe si implicit mai costisitoare, care ar fi necesare in cazul unor complicatii.

Motive pentru a face o vizita la stomatologie

Vizita la stomatologie se face pentru controale de rutina, pentru igienizare profesionala si detartraj, pentru depistarea problemelor si pentru tratarea acestora. Totusi, unele semne pot indica ca este nevoie de o consultatie urgenta la stomatolog. De exemplu, durerile de dinti, gingiile inflamate, durerile maxilare, aparitia petelor pe dinti, sunt cateva dintre indiciile care semnaleaza necesitatea unei vizite la stomatolog.

Stomatologie in sector 6 | tratamente stomatologice | PlazaDent.ro

stomatologie in sector 6

Amanarea problemelor dentare poate duce la agravarea acestora si la afectarea intregii danturi si a starii de bine a pacientului, motiv pentru care vizita la dentist trebuie sa devina un obicei regulat. Depistarea din timp a problemelor este esentiala pentru salvarea danturii.

Exista mai multe motive pentru care pacientii amana sa mearga la stomatolog: teama de dentist, frica de durere, costurile, lipsa de timp. Exista totusi clinici care pot ajuta pacientul sa isi invinga teama si sa ii ofere servicii de calitate la preturi convenabile. De exemplu, PlazaDent.ro pune la dispozitie pacientilor o suita completa de servicii stomatologice si asigura confort, siguranta si profesionalism.