Deprecierea leului, situatia tulbure din lume si, in acelasi timp, economiile acumulate motiveaza tot mai multi oameni sa cumpere un apartament. Nu este vorba intotdeauna de multiplicarea capitalului, ci de pastrarea valorii acestuia in timp.
Desi piata imobiliara este considerata a fi extrem de sigura, in randurile urmatoare se vor enumera cateva argumente care submineaza usor sentimentul de a investi intr-un apartament in vederea asigurarii proprietatii in momente dificile.
Evaluari imprevizibile ale proprietatilor in viitor
Astazi, cand oamenii cumpara un apartament se asteapta cu siguranta ca valoarea acestuia sa creasca in urmatorii zeci si ceva de ani sau cel putin sa nu scada. Si desi este intr-adevar foarte posibil acest lucru, nu exista niciodata siguranta ca asta se va intampla.
Imobilele sunt, de asemenea, expuse speculatiilor de pret si, in acelasi timp, la o serie de riscuri naturale sau legate de razboi. Intr-un scenariu pesimist, peste vreo 10 de ani, apartamentul poate pur si simplu sa nu mai fie acolo (prin urmare, trebuie asigurata proprietatea impotriva tuturor riscurilor previzibile).
Riscul de a pierde imobilul
Daca pana mai ieri era greu de imaginat acest lucru, astazi, pierderea totala a proprietatii nu mai este deloc un scenariu stiintifico-fantastic. Sunt suficiente cateva actiuni militare, pentru ca toata proprietatea privata sa inceteze sa mai aiba vreun sens. Prin urmare, un apartament nu mai poate fi tratat ca o investitie garantata pentru multi ani.
Apartamentul nu poate fi luat cu tine in caz de razboi
Acesta este un argument pur practic, care insa, ar trebui luat in considerare de toti cei care se tem de viitorul apropiat in contextul situatiei politice incerte din lume. Un apartament nu este un bun care poate fi transferat oriunde si vandut pe bani acolo. Asadar, merita amintit si acest argument.