Stiind cum sa curatati o saltea va poate ajuta sa dormiti mai bine noapte. In afara de a da salteaua cu aspiratorul, mai sunt multe moduri in care putem interveni. Iata cativa pasi de urmat pentru a scapa de pete, acarieni, praf, mucegai si alti alergeni, astfel incat sa va puteti odihni usor noapte.

Deja cunoasteti faptul ca in saltea exista o multime de acarieni si alte creaturi care se alimenteaza cu resturi de piele moarta, dar multe contin si transpiratie, sange, urina si alte fluide ale corpului, impreuna cu ceva mucegai. Daca inainte de culcare aplicati pe piele diverse creme sau uleiuri, salteaua ar putea contine si urme de la diverse articole cosmetice folosite.

Curatarea saltelei este o sarcina deosebit de importanta, mai ales daca locuiti intr-un mediu umed, deoarece salteaua poate pastra umezeala provenita din caldura corpului chiar si dupa ce ati parasit patul. Daca aveti animale sau copii mici, este posibil ca saltelele sa aiba pete despre care nici macar nu stiti cum au aparut.

Inainte de a incepe curatarea saltelei, indepartati lenjeria si puneti-o la spalat. Apoi, verificati etichetele lipite pe laterala ingusta a saltelei si incercati sa va folositi de ele. In primul rand, folositi aspiratorul! Multe dintre aspiratoarele noi au accesorii speciale pentru curatat saltelele, folositi-le si veti ramane uimit ce va iesi!

Desi, de obicei, nu observam mirosurile noastre corporale, cantitatea mare de transpiratie transferata in saltea poate prinde un miros care nu poate fi confundat. Pentru a scapa de acest miros, aplicati niste bicarbonat de sodiu pe saltea si apoi frecati-o usor cu o perie, astfel incat firele minuscule de bicarbonat sa patrunda in tesatura saltelei. Lasati sa actioneze cateva minute si apoi repetati procesul de aspirare.

Pe saltea pot ajunge diverse fluide ale corpului care pateaza si nu sunt deloc placute la vedere. Pentru a scapa de ele este necesara o interventie imediata, insa uneori somnul este mai important, asa ca trebuie sa existe si alte solutii. O carpa inmuiata in inalbitor ar putea fi solutia, insa aveti grija sa nu decolorati suprafata saltelei.

Pare dificil sa urmati atatea proceduri, insa exista o solutie: serviciile de curatare saltele la domiciliu Curatam pe Loc!

curatare saltele la domiciliu

Echipa ce activeaza in aceasta companie ofera servicii de curatare saltele la domiciliu, dar si multe altele precum curatare tapiterie auto in Bucuresti sau chiar detailing. Site-ul curatampeloc.ro va oferi mai multe detalii despre toata gama de servicii!