Anul 2022 a fost unul dintre cei mai secetosi ani, astfel ca multe culturi agricole au avut de suferit din cauza lipsei apei. Pe langa sistemele de irigatii, care au posibilitatea de a salva o cultura, un program de gestiune pentru agricultura, cu ajutorul caruia sa se planifice cat mai bine lucrarile agricole necesare, in functie de perioada si chiar de aspectele meteorologice, este un alt instrument care poate fi de ajutor fermierilor.

In plus, un astfel de program nu este util numai pentru efectuarea lucrarilor, ci ajuta la o mai buna administrare a intregii activitati agricole, de la costuri la depozitare sau chiar transportul cerealelor, produselor agricole obtinute.

De ce este necesar un program de gestiune pentru agricultura?

Activitatea agricola este una in care se depinde foarte mult de factori externi, astfel ca orice mijloc prin care culturile agricole pot fi protejate impotriva acestora este utila antreprenorilor din domeniu pentru a nu iesi in pierdere. Seceta din acest an, de exemplu, a redus foarte mult productia anumitor recolte.

De aceea, agricultorii trebuie sa profite de vremea prielnica, atunci cand aceasta exista, pentru a desfasura toate lucrarile agricole. Cum un antreprenor din agricultura are in administrare mai multe parcele sau chiar diferite tipuri de culturi, un program dedicat il va ajuta sa tina o evidenta a stadiului lucrarilor pentru fiecare in parte.

Un astfel de program este si cel dezvoltat de AttoSoft.ro, DataLight Agirbusiness, care se adreseaza tuturor antreprenorilor din sectorul agricol, indiferent ca este vorba despre fermieri, producatori si distribuitori de inputuri sau transportatori de cereale.

Program de gestiune pentru agricultura | AttoSoft Gestiune | AttoSoft.ro

Program de gestiune pentru agricultura

Ce ofera un program de gestiune pentru agricultura?

Pe langa lucrarile agricole necesare, aspectul economic este si el important cand vine vorba despre administrarea unei afaceri din sectorul agricol. Drept urmare, cu un program dedicat AttoSoft Gestiune, antreprenorii din domeniu pot tine o evidenta a costurilor directe cu administrarea culturilor agricole, cum ar fi arenda, inputurile necesare, utilajele agricole, dar si a costurilor indirecte, care fac referire la diferite dobanzi si comisioane, costurile cu salarii.

Ulterior, se poate elabora un raport de cheltuieli pe baza caruia se stabileste pretul de vanzare al recoltei si profitul care poate fi obtinut.