Un iepure poate fi un animal de companie adorabil, dar pentru ca acestia exista in mediul salbatic drept animale de prada, pot fi adesea speriati si neincrezatori fata de oameni. Este recomandat ca stapanul sa invete sa citeasca limbajul corpului iepurelui sau si sa ii ofere ceea ce are nevoie pentru a se forma o legatura intre ei.

Tehnici de intelegere a comportamentului unui iepure de casa

Prin limbajul corpului, un iepure de casa poate transmite multe despre starea sau despre sentimentele lui. Este important pentru proprietarul unui iepure sa stie sa diferentieze momentele in care animalul lui de companie sa simte singur de cele in care vrea sa fie lasat singur si sa nu interactioneze cu oamenii sau cu alte animale.

Iepurii au un auz extraordinar, dar isi folosesc urechile si pentru a isi exprima starile de spirit. Daca urechile iepurelui sunt intoarse pe spate, inseamna ca se simte in siguranta. In caz contrar, le va tine ridicate, insemnand ca a auzit sau a simtit ceva ce l-a speriat. O ureche inapoi si una inainte inseamna, de obicei, ca iepurele observa ceea ce se intampla in jurul sau, dar nu a decis daca situatia este alarmanta sau nu.

Daca iepurele are picioarele posterioare intinse in spatele corpului, indica faptul ca este relaxat si ca se simte confortabil. Avand aceasta pozitie, inseamna ca nu poate sari, sa fuga sau sa atace, ceea ce inseamna ca iepurele are incredere in stapan si se simte in siguranta in casa. In caz contrar, daca iepurele are o pozitie incordata, este un semn ca este inspaimantat sau nelinistit. Poate ca este ceva ce l-a speriat in legatura cu oamenii din jurul lui sau ceva din mediul de acasa.

Stapanul iepurelui trebuie sa tina cont de comportamentul animalului de companie in preajma sa. Ei isi pot comunica nevoile actionand ca raspuns la atingerea umana. Atingerea stapanului sau cu nasul este o modalitate de a transmite dorinta de afectiune si atentie. Atunci cand iepurele linge stapanul, este un semn de mare afectiune. Ei fac acest gest pentru a comunica si este un indiciu de incredere si apreciere imensa.