Extrem de bine echipate si din ce in ce mai performante, cuptoarele incastrabile figureaza printre electrocasnicele indispensabile intr-o bucatarie.

Capabil sa gateasca si sa rotiseze alimentele, cuptorul incorporabil se instaleaza direct in mobilierul de bucatarie pentru a optimiza la maxim spatiul. Cuptorul incorporabil este un aparat electrocasnic practic, ergonomic, polivalent si participa la estetica incaperii.

  • Tipul de alimentare

Tipul de alimentare al cuptorului incorporabil reprezinta principalul criteriu de selectie. Aceasta se poate face pe curent electrica sau pe gaz.

Cuptorul incorporabil pe gaz are insa dezavantajul de a nu se incalzi uniform. Cel electric prezinta o multime de avantaje, temperatura interioara fiind mentinuta mult mai usor.

  • Dimensiunea

Deoarece cuptorul incorporabil, dupa cum ii spune si denumirea, se incorporeaza in mobilierul de bucatarie, trebuie sa tinem cont de dimensiunea acestuia, sa se potriveasca.

Montate sub plita, cuptoarele au o dimensiune standar de 60 de centimetri. Astfel, mobilierul de bucatarie va trebui proiectat in functie de acesta.

  • Capacitatea si volumul cuptorului incorporabil

Un criteriu care determina volumul de alimente care se pot gati simultan. Exista cuptoare cu un volum mai mic, de 50 de litri dar si mai mari, de peste 60 de litri.

Cele de peste 60-70 de litri sunt ideale pentru familiile mai numeroase si pentru casele in care se gateste mai mult. Pentru o familie mai mica, un cutptor cu o capacitate de 40 de litri este ideal. Pentru o familie obisnuita se recomanda o capacitate de 60 de litri.

  • Functionalitati suplimentare

Veritabile avansari in domeniul tehnologiei, cuptoarele incastrabile actuale ofera din ce in ce mai multe functionalitati. Aceste mici detalii aditionale pot face diferenta si sa te ajute sa faci cea mai buna alegere.

O functie extrem de practica, programarea unui cuptor ne permite sa alegem ora la care cuptorul sa inceapa sa se incalzeasca. In plus, exista unele modele mai noi, echipate cu functia de decongelare. Aceasta din urma este obtinuta prin trecerea unui aer cald prin interiorul cuptorului.

Exista persoane care vor alege un cuptor cu microunde dotat cu functia booster sau turbo, functii care sporesc puterea cuptorului incorporabil. In plus, aceasta permite diminuarea timpului de gatire.