In urma unei extractii dentare in sector 4, pacientii se pot confrunta cu diferite complicatii carora trebuie sa le faca fata in mod corespunzator. De regula, complicatiile in urma extractiilor sunt rare, daca procedurile chirurgicale sunt respectate corespunzator si daca pacientii urmeaza recomandarile de ingrijire postextractionala.

Cu toate acestea, extractia dentara este o interventie chirurgicala deloc lipsita de riscuri, un proces laborios care trebuie tratat cu seriozitate atat de catre pacienti, cat si de catre medici.

Reactii ce pot sa apara in urma unei extractii dentare

De cele mai multe ori, in urma extractiei pot sa apara durere, edem si contractiile spastice involuntare ale muschilor mandibulei, reactii normale si efecte secundare. Aceste reactii nu sunt considerate complicatii si sunt firesti pentru ca extractia este o procedura invaziva.

Aceste reactii dispar de la sine in cateva ore sau cateva zile de la interventie insa, in cazul nerespectarii indicatiilor medicilor sau in cazul manevrelor traumatice executate in timpul extractiei, pot sa apara alte complicatii.

Complicatiile determinate de extractiile dentare

Din experienta medicilor specialisti care reprezinta un cabinet stomatologic in Bucuresti, cele mai des intalnite complicatii ale extractiilor dentare sunt:

  • Hemoragia postextractionala

Daca hemoragia nu inceteaza la 30 de minute dupa interventie, exista riscul ca pacientul sa sufere o complicatie. De multe ori, este nevoie de o vizita medicala sau de o programarea la https://implantologiesector4.ro pentru a depista cauza hemoragiei si pentru a lua masurile terapeutice adecvate.

Extractii dentare in sector 4 | cabinet stomatologic in Bucuresti | ImplantologieSector4.ro

extractii dentare in sector 4

  • Hematoame

Cheagurile sunt aglomerari de sange inchegat la nivel gingival care pot sa fie dureroase sau nu. De regula, cheagurile dispar pe masura ce rana se vindeca dar, daca se maresc si sunt dureroase, este nevoie de consultarea medicului.

  • Infectii

Infectiile postextractionale sunt destul de rar intalnite, in cazul in care paceintii nu respecta regulile de igiena pe care le recomanda medicii. Cea mai frecventa forma de infectie este alveolita, o complicatie ce se manifesta prin leziunile inflamatorii locale, supuratii, cheaguri, durere si febra.