Sunt mai multe situatii in care soferii pot solicita asistenta rutiera in functie de evenimentele pe care le intalnesc in trafic. Este foarte important ca fiecare sofer sa inteleaga ca serviciile de asistenta rutiera sunt de mare folos si este recomandata evitarea solutiilor in regie proprie atunci cand masina nu se poate misca prin surse proprii din locul in care se afla. O masina impinsa sau trasa gresit poate suferi deteriorari grave. Specialistii de la AloTractari.ro prezinta cele mai comune motive pentru care soferii apeleaza la serviciile de tractari si remorcari pentru autoturisme.

Asistenta rutiera pentru pana

Fie ca sunt cauciucurile de vina, fie ca pe carosabil se afla un obiect contondent, masina poate ramane in pana din cauza unuia sau mai multor anvelope sparte. De foarte multe ori, roata de rezerva poate sa nu mai fie buna nici ea, mai ales ca posesorii de autoturisme au tendinta de a uita cu desavarsire ca au aceasta roata, iar la momentul in care au nevoie de ea vor descoperi cu stupoare ca nu o pot folosi. Pentru a evita stricarea jentii, contactul dintre masina si carosabil trebuie diminuat cat mai mult, deci solutia de a impinge masina nu este una buna.

Accidente

Un alt motiv pentru care se apeleaza la tractari auto in sector 1 este reprezentat de accidente. Masina nu trebuie mutata din locul in care se afla decat cu acordul politiei, insa odata ce acesta a fost obtinut, nu se recomanda la solicitarea ajutorului din partea celorlalti participanti la trafic si nici conducerea masinii pana la destinatie. O masina implicata intr-un accident poate avea numeroase probleme care vor pune in pericol viata pasagerilor, iar daca soferul si cei din masina au reusit sa scape cu bine din accident este recomandat sa nu isi forteze norocul inca o data in aceeasi zi. Apeland la servicii de tractari, masina va ajunge la primul service pentru verificari si reparatii in conditii optime.

Tractari auto in sector 1 | Asistenta rutiera | AloTractari.ro

tractari auto in sector 1Traseele offroad

Traseele offroad nu sunt pentru toata lumea si uneori, chiar si cei foarte priceputi pot avea surprize neplacute. Uneori aceste trasee implica drumuri neintretinute, alteori nu implica drumuri deloc, masina mergand pur si simplu pe pamant neamenajat. In ambele situatii pot aparea surprize in care masina derapeaza, se indeparteaza de zona accesibila si nu mai poate ajunge la o zona sigura. In aceste situatii este recomandat ca soferul sa apeleze la servicii de asistenta rutiera si sa nu insiste sa rezolve singur problema.