Unele persoane nu pot trai fara cafea si o beau de-a lungul intregii zile, altele nu se pot trezi fara o ceasca, in timp ce altele o beau doar din cand in cand pentru a-si recapata energia.. Atentie insa, cafeaua nu se poate amesteca cu orice aliment.

Numerosi sunt cei care beau cafea, mai mult sau mai putin regulat. Fie dimineata pentru a se trezi sau in timpul unei pauze, exista intotdeauna un motiv bun pentru a bea putina cafea pentru a va da un impuls de energie. Da, pentru multe persoane, cafeaua este un adevarat aliat zilnic.

Dar trebuie sa fii atent, pentru ca exista anumite alimente care nu trebuie amestecate niciodata cu cafeaua. Si totusi, unul dintre ele face parte dintr-un trend actual… care, de fapt, este foarte rau pentru sanatate!

Este vorba despre cafeaua cu lamaie. Acea tendinta care ar trebui sa te faca sa slabesti rapid… In realitate, nu ar trebui sa o incerci niciodata.

Cafeaua cu lamaie, un lucru rau pentru sanatate?

Intr-adevar, de ceva timp, acest amestec de cafea si lamaie a fost vazut peste tot pe retelele de socializare. Se spune ca este un remediu „miraculos” pentru a scapa de excesul de greutate. Asa ca este usor de inteles de ce multi oameni au vrut sa-l incerce…

Dar nu este deloc adevarat! Ba da, dupa cum a explicat pentru AFP Pierre Dechelotte, presedintele Societatii francofone de nutritie clinica si metabolica, aceasta bautura ar provoca probleme digestive grave. Drept urmare, pe langa faptul ca nu te ajuta sa slabesti atat de usor pe cat promite, cafeaua cu lamaie este si foarte rea pentru sanatate.

Intr-adevar, atat cafeaua, cat si lamaia au o latura agresiva si sunt cunoscute ca fiind foarte dure pentru mucoasele noastre. Asa ca atunci cand sunt consumate impreuna… este si mai rau!

In plus, consumul acestui amestec in locul unei diete sanatoase, dar normale, va provoca un deficit caloric. De aici vine pierderea in greutate, dar merge si mai departe: exista riscul de subnutritie. Aceasta este o pierdere rapida a masei corporale slabe, care diminueaza apararea naturala si creste riscul de infectie, de asemenea, scade forta musculara si mobilitatea.