Pasionatii genului horror adora sarbatoarea Halloween-ului si merg dincolo de limite pentru a se deghiza sau pentru a-si decora locuinta. Pentru genul acesta de persoane exista inclusiv pozibilitatea de cazare in castele infricosatoare. Daca turistii obisnuiti prefera confortul si siguranta unui hotel, calatorii atipici sunt dornici sa incerce noi locatii pentru un plus de adrenalina. Cum ar suna o noapte intr-un castel, cu usi infioratoare, pasaje secrete si zgomote inexplicabile? Castelele au fost de mult timp invaluite in mister si superstitie fiind construite in locatii strategice pe un teren inalt, in scopuri de aparare si, prin urmare, ofera vederi panoramice fantastice ale peisajului din jur.

Top 3 castele infricosatoare din Europa
  • Castelul St. Philippe, Saint-Pierre-d’Albigny, Franta – in prezent, castelul a fost restaurat complet, dar isi pastreaza inca exteriorul istoric asa ca merita vizitat de catre pasionatii genului si nu numai. Castelul se poate rezerva integral, acesta contine 10 dormitoare (toate King size), 11 bai si poate gazdui confortabil pana la 20 de persoane. Castelul are cateva facilitati moderne impresionante, inclusiv o piscina privata, o masa ampla de bucatarie si o sala de mese – aceasta poate fi extinsa pentru 18 persoane. Pentru divertisment, turistii se pot bucura de bauturi pe terasa cu vedere la Alpii italieni si se pot juca jocuri interesante in gradinile frumos amenajate.
  • O alta varianta interesanta o reprezinta castelul Martinus, Saint-Caprais-de-Lerm situat in regiunea Aquitania din Franta. Acesta este un castel impresionant de 1.000 mp care a fost renovat pentru a include o piscina incalzita si chiar un heliport. Exista, de asemenea, o sauna si jacuzzi, care pot fi gasite la etaj.

In interior, castelul isi pastreaza aspectul gotic, cu o sufragerie medievala, completata cu o masa lunga cu tamplarie din lemn, in fata careia se afla un semineu impunator care incalzeste camera. Caracteristicile inspaimantatoare includ ziduri de piatra si grinzi expuse care pot fi gasite in tot castelul. Locatia este fantastica pentru o petrecere si poate gazdui pana la 18 persoane, cu opt dormitoare impartite intre diferitele etaje.

  • Castel Schloss Saarfels, Serrig din Germania a fost complet renovat si poate gazdui confortabil pana la patru persoane intr-o camera dubla si una twin. Are propriul parc pentru plimbarile de seara, alaturi de o terasa, gratar si mobilier de exterior. In interior exista o bucatarie, baie si o masina de spalat rufe plus cele doua dormitoare.