Inca de la cele mai fragede varste, cariile dentare reprezinta un motiv de ingrijorare dar si de durere. Daca dintii de lapte se pot caria din cauza alimentatiei copilului la biberon, altele sunt conditiile de cariere a danturii permanente. Cert este ca inca de la aparitia primelor carii, trebuie vizitat medicul stomatolog, fiindca altfel acestea se adancesc, unele se infecteaza si rezultatele sunt devastatoare. Care sunt simptomele si tratamentul adecvat in cazul cariei dentare? Cu siguranta specialistii celui mai renumit cabinet stomatologic Bucuresti, Dental Crown Health stiu cum sa ajute pacientii sa scape de durere si sa aiba din nou un zambet frumos. Pe site-ul http://www.cabinetstomatolog.ro  sunt prezentate mai multe informatii legate de serviciile de stomatologie fara durere oferite aici.

Caria dentara – preventie, diagnostic si tratament | cabinet stomatologic Bucuresti Dental Crown Health

cabinet stomatologic Bucuresti

Caria dentara poate fi prevenita de pacienti foarte simplu – prin eliminarea din alimentatie a sucurilor carbogazoase, indeosebi a celor ce contin cofeina, renuntarea la fumat, periajul zilnic efectuat in mod corect. Daca aceste sfaturi nu sunt suficiente si totusi cariile apar, atunci cu siguranta trebuie tratate. Remediile la domiciliu nu sunt eficiente iar periajul mai des nu ajuta dintele sa se refaca.

Cariile dentare contin in general resturi alimentare care cauzeaza respiratia urat mirositoare, dar pot provoca si durere si sensibilitate la rece sau la dulce, precum si la alimente fierbinti. Caria dentara in faza incipienta poate fi tratata extrem de simplu, in doar cateva sedinte (uneori este suficienta si o singura sedinta). Procesul carios este ireversibil o data cu formarea cariei, iar cavitatea carioasa devine din ce in ce mai vizibila, iar in cazul in care creste in dimensiuni, peretii dintelui sau ai maselei se pot fractura in timpul masticatiei.

Cert este ca o carie poate duce la pierderea dintelui, iar pentru a evita o asemenea tragedie, se recomanda o vizita la dentist de indata ce pacientii observa cel mai mic semn de formare a cariei.