Kuta este un orasel situat in sudul Lombok, o insula din arhipelagul Indoneziei situata intre insulele Sumbawa si Bali.  Acest oras ofera, in general, o atmosfera destul de linistita in care domneste bucuria de a trai. Izolarea acestui oras i-a conferit o atmosfera autentica departe de turismul de masa.

Drept urmare, a reusit sa pastreze originalitatea incredibila din toate unghiurile. In timpul calatoriei in Indonezia, turistii pot face o scurta escapada la Kuta pentru a descoperi o alta fateta tipica a tarii.

Cum sa ajungi in orasul Kuta?

Kuta este adesea un loc dedicat celor care doresc sa scape de agitatia din Bali. Si ar fi pacat ca vizitatorii sa piarda aceasta oportunitate intr-o calatorie in Indonezia.

Este situat in sudul Lombok, la 70 de kilometri de Mataram, principalul oras al insulei. Asa cum s-a mentionat anterior, orasul Kuta din Lombok este foarte izolat. Nu exista nici macar un feribot care sa il lege de alte insule, chiar si de Bali.

Pentru a ajunge in orasul Kuta, se poate inchiria o masina de la Mataram pentru ca autobuzul este intr-adevar foarte rar. Daca turistii vin cu avionul, trebuie doar sa ia un taxi de la aeroportul din Lombok si sa faca o calatorie in mai putin de o jumatate de ora pe o distanta de aproximativ 30 de kilometri.

Ce sa faci si sa vezi in orasul Kuta Lombok?

Desi Kuta nu seamana cu nimic din Bali, are plaje frumoase care sunt inca salbatice. Plaja sa situata intr-un golf frumos este cu adevarat un mic paradis. Cu toate acestea, se pot gasi altele si in jurul orasului. Pentru a face acest lucru, ar trebui inchiriat un scuter pentru a le gasi rapid.

De exemplu, plaja paradisiaca din Selong Blanak este la aproximativ 40 de kilometri de Kuta. Aceasta plaja este iesita din comun cu peisajul care o inconjoara.

Stiind ca Kuta de Lombok este renumita pentru cel mai bun loc de surfing din arhipelag, turistii se pot rasfata cu acest sport acvatic in timpul sejurului in Indonezia.

Pentru a face acest lucru, trebuie sa mearga la plaja Mawi. Valurile sunt mari si placute acolo. Acolo exista un magazin de surf unde pot gasi tot ce este nevoie pentru acest hobby.