Stomatologia este una dintre cele mai importante ramuri ale medicinei, ramura ce trateaza problemele de natura dentara aparute de-a lungul timpului. Pentru a-si desfasura meseria intr-un mediu proprice, medicii stomatologi au nevoie de un spatiu placut si relaxant, dar si de un cabinet complet dotat si utilat cu tehnologie de ultima generatie.

Cabinete stomatologice moderne – prin ce se deosebesc?

Orice client care se respecta ar trebuie sa aiba unele mici cunostiinte legate de aparatura existenta in cabinetul medicului. Curiozitatea este extrema fapt pentru care urmatorul articol subliniaza importanta echipamentelor de ultima generatie.

Lampa Zoom spre exemplu, nu ar trebui sa lipseasca dintr-un mediu profesionist, rolul acesteia fiind acela de a alibi dintii in cel mai scurt timp. Pacientul ajunge sa se bucure de dinti cu pana la 8 nuante mai albi in cel mai scurt timp posibil. Efectele pe termen lung ale unui astfel de tratament, includ sensibilitatea dentara, insa acest aspect nu pare sa ii deranjeze pe pacienti.

Una dintre cele mai importante componente ale echipamentului obligatoriu este un microscop care ii inlesneste medicului stomatolog misiunea. In felul acesta, el va putea sesiza orice mica imperfectiune existenta la nivelul dintelui si va putea propune solutiile salvatoare pentru ca zambetul sa fie unul de milioane.

Periotestul este unul dintre cele mai utile instrumente de care orice medic stomatolog are nevoie in desfasurarea muncii sale, mai ales in cazul implanturilor dentare. Acesta il ajuta pe medic sa verifice nivelul de mobilitate al dintilor. Pentru ca rezultatele oferite sa fie unele cat mai apropiate de adevar, testul trebuie efectuat la mai bine de 3 luni de la implantare.

Inainte de inceperea oricarei activitati, medicul are nevoie de o radiografie dentara. In cazul cabinetelor mari, o astfel de interventie se realizeaza simplu si rapid. Trebuie mentionat faptul ca nivelul de radiatii este unul mult mai acceptatibil, in comparatie cu radiografiile traditionale.

Laserele dentare au inceput sa adune tot mai multi adepti in randul pacientilor de toate varstele. Cu ajutorul energiei luminoase timpul alocat reparatiei unei carii se reduce in mod semnificativ. Mai mault decat atat, durerile resimtite sunt nule ceea ce aduce un mare punct in plus.